urednistvo@preteklih24.si

Pri gasilskem domu v Britofu je prišlo do eksplozije plina, evakuirani stanovalci so se začeli vračati na domove

Pri gasilskem domu v Britofu je prišlo do eksplozije plina. Poteka evakuacija iz okoliških objektov. Zaradi varnosti je zaprto širše območje in cesta. Dostop nepooblaščenim osebam je prepovedan. Gre za prve podatke s kraja. Sporočilo bomo sproti dopolnjevali.

Situacija na kraju je pod nadzorom. Na kraju so razpoložljive interventne službe. Ljudi opozarjajo, naj ne hodijo na in v bližino območja.

Nove informacije v zvezi z eksplozijo plina

Do eksplozije je okoli 15.10 prišlo v vodovodnem jašku, ki je lociran na lokalni cesti v naselju Britof. V bližini jaška je tudi ostala infrastruktura. Okoliščine kažejo, da je eksplodiral plin, na kar kažejo tudi meritve, ki so jih opravili gasilci. Plinovod na območju intervencije je zaprt. Poškodovanih je šest oseb. Dve osebi sta na jašku izvajali dela, štiri so bile v bližini. Odpeljani so bili v zdravstveno ustanovo. Evakuiranih je bilo 76 oseb v okoli 50 metrskem pasu na vsako stran ceste v dolžini 400 metrov. Cesta bo do nadaljnjega zaprta. Meritve se trenutno nadaljujejo še v smeri Predoselj. V kolikor bo potrebno, bo evakuacija stekla tudi na tem delu. Od Britofa v smeri Kranja pa meritve trenutno niso pokazale na prisotnost plina. Po prvih podatkih škoda na stanovanjskih objektih ni nastala. V intervenciji trenutno sodeluje 18 gasilcev GARS Kranj in PGD Britof, policisti, na kraju je civilna zaščita in drugi pristojni. Evakuirani stanovalci so trenutno pri sorodnikih in prijateljih.

Občani ne uporabljajte odprtega ognja, če zaznate vonj po zemeljskemu plinu takoj pokličite na 112

Evakuirani stanovalci so se zaceli vračati na domove. V vsakem objektu posebej gasilci preverjajo prisotnost plina in če bo varno, bodo lahko ostali doma. Cesta od objekta PGD Britof do glavnega križišča Britof-Predoslje in ostaja zaprta do nadaljnjega.