urednistvo@preteklih24.si

V Šempasu obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Danes, 2. decembra ob 9.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru osebnega avtomobila v naselju Hum (Občina Brda).


 

V Goriških Brdih zagorelo osebno vozilo

Danes, 2. decembra ob 9.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru osebnega avtomobila v naselju Hum (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da se je 59–letni voznik pripeljal do ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in zaustavil vozilo ter iz njega izstopil. Kmalu zatem je vozilo zagorelo v predelu motorja; vzrok požara je po prvih zbranih podatkih najverjetneje tehnična napaka na vozilu. Kasneje so bili s strani pristojne službe na kraj požara napoteni tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so požar sprednjega dela avtomobila dokončno pogasili. Novogoriški policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni policisti v Šempasu obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih
predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 1. decembra ob 10.23 uri, v Šempasu ustavili 42–letnega voznika osebnega avtomobila (v njegovem vozilu sta bila še dva sopotnika), ki je skozi naselje, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, peljal s hitrostjo 84 kilometrov na uro in tako prekoračil dovoljeno hitrost, prav tako ni ustavil na predpisan znak policistov. V nadaljevanju postopka je bilo še ugotovljeno, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Poleg tega so bile ugotovljene še druge hujše kršitve prometne zakonodaje, in sicer je omenjeni voznik vozil neregistrirano vozilo, na njem pa so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu avtomobilu. Prometni policisti so mu odredili tudi preizkus alkoholiziranosti rezultat je pokazal 0,07 mg/l alkohola v izdihanem zraku) in t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Voznik je odločno odklonil tako hitri test kot tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so hujšemu kršitelju osebno vozilo zasegli, zaradi več hujših kršitev prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prodajalci večjega trgovskega centra na Goriškem pri tatvini zalotili
26-letnega moškega

Policiste OKC PU Nova Gorica so v soboto, 30. novembra ob 12.52 uri, obvestili, da so uslužbenci enega od večjih trgovskih centrov v Novi Gorici (Prvomajska ulica) pri tatvini zalotili 26–letnega moškega. Po sedaj zbranih podatkih je omenjeni mlajši moški v nahrbtnik in žepe spravil več predmetov (vrtalno kladivo, tridelni podaljšek, klešče) v skupni vrednosti 272 evrov. Njegovo početje so opazili tamkaj zaposleni, kasneje pa je omenjeni moški skušal bežati proti izhodu, kar pa so mu preprečili drugi zaposleni. Na podlagi predloga za pregon s strani odgovorne osebe pravne osebe bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper 26-letnika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometne nesreče

Danes, 2. decembra ob 10.44 uri, so policisti PP Tolmin obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti med Doblarjem in naseljem Volče in v kateri je bila udeležena 61–letna voznica osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica peljala proti naselju Volče in tik pred Ušnikom v desnem ovinku zaradi neprimerne hitrosti zapeljala levo, kjer je trčila v zid, nato pa je vozilo odbilo preko vozišča v desno, kjer je trčila še v zaščitno ograjo. V prometni nezgodi voznica ni bila poškodovana, zaradi kršitve prometne zakonodaje so ji policisti izdali plačilni nalog.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 30. novembra ob 9.30 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v središču Nove Gorice (v neposredni bližini večjega poslovno-stanovanjskega objekta) na Erjavčevi ulici in v kateri sta bila udeležena 71–letna kolesarka in 66–letni voznik avtomobila. Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neupoštevanja pravil
prednosti s strani voznika avtomobila. Slednji je vozil po Delpinovi in v križišču zavijal desno na Erjavčevo ulico in pri tem ni ustavil pred prehodom za pešce, kjer je pri prečkanju križišča na kolesarski stezi zadel omenjeno kolesarko. Po trčenju je padla po vozišču, vendar ni utrpela telesnih poškodb. Policisti bodo zoper povzročitelja prometne nezgode na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ustrezno

V soboto, 30. novembra ob 11.21 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Novi Gorici (na Erjavčevi ulici v križišču s Prvomajsko ulico) in v kateri sta bili udeleženi dve voznici osebnih avtomobilov. Novogoriški policisti bodo 18–letni povzročiteljici prometne nezgode zaradi kršitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Nedolgo zatem oz. v soboto ob 11.42 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo v Novi Gorici (Delpinova ulica) in v kateri sta bili udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji za udeležbo v cestnem prometu (po določilu 111. člena ZPrCP), so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Policisti PP Tolmin so v soboto, 30. novembra ob 20.52 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Tolminu (pri tamkajšnji telovadnici) in v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik pri vzvratnem speljevanju s parkirišča trčil v steber. V prometni nezgodi je nastala materialna škoda. Povzročitelju je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog (kršitev določil 42. člena ZPrcP).

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 30. novembra ob 20.53 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Oba voznika sta vozila iz Nove Gorice proti Šempetru pri Gorici. V Rožni Dolini oz. v neposredni bližini tamkajšnjega bencinskega servisa, je 34–letni voznik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v 56–letnega voznika avtomobila, državljana Italije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, na obeh vozilih je nastala materialna škoda. V nadaljevanju postopka je bil 34-letnemu povzročitelju odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). 34-letniku so prometni policisti na podlagi 113.a člena Zakona o prekrških začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev prometne zakonodaje pa ga čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega zaradi kršitev prometne zakonodaje (vožnja na prekratki varnostni razdalji in vožnja pod vplivom alkohola) podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Nova Gorica so v soboto, 30. novembra ob 22.14 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Novi Gorici (V križišču s Streliško ulico proti Pristavi) z udeležbo dveh osebnih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 33–letni voznik avtomobila, državljan Italije, pri izvozu iz dvorišča izsilil prednost 41–letni voznici, ki je vozila iz Erjavčeve ulice proti Pristavi Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa je bil 33-letnemu povzročitelju izrečena globa.

Povoženje divjadi

Včeraj, 1. decembra ob 2.47 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi na cesti Idrsko – Mlinsko (Občina Kobarid) s strani voznika osebnega avtomobila. Na vozilu je po trčenju z divjadjo nastala poškodba – poškodovano levo vzvratno ogledalo. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po določilu 111. člena ZPrCP), so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.