urednistvo@preteklih24.si

Skozi izložbeno steklo vlomil v prodajalno

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 288 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Včeraj popoldan so namreč policisti PP Ormož na območju Središča ob Dravi prijelo skupino šestih državljanov Sirije, ki so na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopili v našo državo. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Izpostavljamo:

VLOM

Neznani storilec je v noči na 2. 12. 2019, skozi izložbeno steklo vlomil v prodajalno v Mariboru in iz nje odtujil 20 motornih žag znamke Stihl ter nekaj denarja. Materialna škoda znaša okoli 20.000 evrov.

PEŠEC SE JE HUDO TELESNO POŠKODOVAL

Danes zjutraj, malo pred 7. uro, je 42-letni voznik osebnega avtomobila na Ptujski cesti v Ormožu na prehodu za pešce trčil v 67-letnega pešca. Slednji se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Ormož. Voznika osebnega avtomobila bodo policisti kazensko ovadili.

OSTAL BREZ OROŽJA

V petek, 29. 11. 2019, so policisti PP Maribor II, na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo na območju Kočevja, na kršiteljevem domu. Med preiskavo so našli in mu zasegli štiri kose kratkocevnega orožja (pištole) in eno dolgocevno orožja (puško) z nameščenim daljnogledom. Zasegli so mu tudi 351 nabojev različnih kalibrov. Po usmeritvah pristojne državne tožilke policisti zadevo obravnavajo kot prekršek, zato bodo zoper kršitelja uvedli postopek o prekršku, v katerem mu bodo izdali odločbo o prekršku.