urednistvo@preteklih24.si

Požar na območju Šiške

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 119 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 31 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 28 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 3 vlome in dva primera poškodovanja tuje stvari.

Področje prometne varnosti

Policisti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in nesrečo v kateri je bila udeleženka lažje telesno poškodovana. Štirim večkratnim kršiteljem je bilo zaseženo vozilo.

Področje kršitev javnega reda in miru

Policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 11 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 1. 12. 2019, od 6. ure, in 2. 12. 2019, do 6. ure

Policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Alžirije in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta

Vlomi

Na območju Loga pri Brezovici je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena zlatnina. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov. Na območju Kočevja je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bilo odtujenih
več različnih predmetov. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno električno orodje. Škoda znaša okoli 2.000 evrov.

Drzna tatvina
Včeraj, okoli 17.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o drzni tatvini na območju Šiške. Neznani storilec je skozi odprta vrata vstopil v stanovanjsko hišo, od koder je odtujil denarnico. Pri dejanju je bil zaloten in je s kraja zbežal. Nastala je premoženjska škoda v višini okoli 100 evrov. Opis: moški visok okoli 175 cm, oblečen v sive športne hlače in črno jakno. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev trenutno še neznanega storilca. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Požar
Včeraj, okoli 22.30 je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru na območju Šiške. Policisti so na kraju ugotovili, da je iz zaenkrat še neznanega razloga zagorela vrtna lopa. Nastala je materialna škoda okoli 1.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o tem obveščali pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Prometne nesreče
Včeraj, okoli 19.30 je na regionalni cesti iz smeri Krke proti Grosupljem prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je voznika osebnega vozila zaneslo levo izven vozišča, kjer se vozilo nato prevračalo po travnati brežini navzdol. V nesreči se je sopotnica v vozilu lažje poškodovala.