urednistvo@preteklih24.si

Policisti odsvetujejo samohodstvo v gorah

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:  2 obvestili o prometnih nesrečah z materialno škodo, 3 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru,  s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari in grožnja
Dogodki

Kranjskogorski policisti so včeraj popoldan preverjali prijavo ženske, da se ji partner, ki naj bi se proti Krmi vračal s Kredarice, ne oglaša na telefon. Pri kontroli izhodišča so ga policisti našli nepoškodovanega. Med hojo je telefon ugasnil. Opozarjamo, da so razmere v visokogorju nepredvidljive in nevarne. Kjer je več snega obstaja možnost proženja snežnih plazov, kjer ga je manj, je sneg povečini pomrznjen, kjer ga ni, pa so poti mokre in prav tako spolzke. Močno odsvetujemo tudi samohodstvo v gorah. Naj prevlada razum. Pazite nase.

Ceste

Ceste so mokre in spolzke. Vozniki prilagodite hitrost vožnje in povečajte varnostno razdaljo, pešci pa bodite vidni in tudi sami previdni. Vidljivost ni dobra. Luči na vozilih naj svetijo spredaj in zadaj – vozniki jih prižgite sami. Če pešec uporablja kresničko, se ga vidi tudi na razdalji večji od 100 metrov. K boljši vidnosti prispevajo tudi svetla oblačila.

Kriminaliteta

Na Cesti Staneta Žagarja v Kranju je bilo vlomljeno v gostinski obrat. Odtujene so bile cigarete. V kraju Voklo je bilo poškodovano ohišje merilnika hitrosti. V Zgornjih Bitnjah je storilec na poslovnem objektu poškodoval steklo. Kranjski policisti so minuli dan obravnavali še prijavo tatvine denarnice iz sobe v zdravstveni ustanovi.