urednistvo@preteklih24.si

Neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil lovsko puško z etuijem

Na območju Policijske uprave Celje smo ta konec tedna obravnavali 230 interventnih dogodkov. Policisti so obravnavali 13 kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in 16 v zasebnem prostoru, 87 dogodkov s področja prometne varnosti in 47 kaznivih dejanj med katerimi so prevladovali vlomi v objekte, tatvine, poškodovanje tuje stvari in nasilje v družini.
Petek, 29. 11. 2019

Tatvina goriva – Celje

Na avtocestem počivališču Lopata pri Celju je neznani storilec iz tovornega vozila ukradel 300 litrov nafte.

Tatvina lovske puške – Braslovče

Na območju Braslovč je neznani storilec iz odklenjenega vozila odtujil lovsko puško z etuijem.

Vlom v hišo – Celje

Na območju Celja je neznani storilec vlomil v dve stanovanjski hiši. Ukradel je vrednejše predmete in sicer zlatnino, nekaj gotovine in dve računalniški tablici.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami – Velenje

Na območju Policijske postaje Velenje je petek okoli 13.00 ure prišlo do prometne nesreče katero je povzročil 25 letni voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča (prehitevanje v škarje), trčil v nasproti vozeče vozilo v katerem sta se voznik in sopotnik huje telesno poškodovala.

Sobota, 30.11.2019

Vlom v hišo – Košnica pri Celju
Na območju Košnice pri Celju je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo od koder je ukradel vrednejše predmete in gotovino.

Vlom v objekt – Ljubno ob Savinji
Na območju Ljubnega ob Savinji je neznani storilec vlomil v leseni objekt od koder je ukradel nekaj gotovine in druge vrednejše predmete.

Vlom v objekt – Slovenj Gradec
Na območju Slovenj Gradca je neznani storilec vlomil v tri kontejnerje na delovišču od koder je ukradel dva prenosna računalnika in več kosov orodja.

Nedelja, 1.12.2019

Vlom v hišo – Celje
Na območju Celja je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo od koder je ukradel zlatnino.

Ilegalni prehodi državne meje v času od petka 29.11.2019 odo 1.12.2019

V petek, okoli 22.00 ure so policisti PP Slovenj Gradec na območju Doliča pri kontroli prometa ustavili 37 letnega državljana Ukrajine. Pri tem so ugotovili, da v vozilu prevaža štiri ilegalne prebežnike, državljane Iraka. Osumljenemu je bila odvzeta prostost in je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku zoper katerega je odredil sodno pridržanje. 2 državljana Iraka sta zaprosila za azil, dva pa bosta predana v R Hrvaško.

Prav tako so policisti PP Rogaška Slatina v petek prijeli državljana Turčije, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Zaprosil je za azil in je bil odpeljan v azilni dom.