urednistvo@preteklih24.si

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženih pet vozil.

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel: 15 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami, 13 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostor, s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, poškodovanje tuje stvari, lahka telesna poškodba in nasilje v družini.Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženih pet vozil.
 

Dogodki:

Radovljiški policisti so včeraj zvečer v stanovanjski hiši obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Nastala je manjša materialna škoda. Dve nesreči pri delu. Radovljiški policisti so na zasebnem zemljišču obravnavali padec osebe z lestve na tla, kranjski policisti pa poškodbo delavca pri padcu z višine zaradi okvare naprave. Oba sta
bila poškodovana. Radovljiški gorski reševalci so včeraj na območju Vrtače reševali tujca, ki je pri sestopu na strmem snežišču zdrsnil in si poškodoval nogo. Pobočje je bilo zasneženo in pomrznjeno. Planinec pri hoji ni uporabljal ustrezne zimske gorniške opreme. Razmere v gorah so zimske in povsem drugačne kot v toplejših delih leta. Bodite ustrezno opremljeni in se pozanimajte o stanju območja, kamor greste. Če pridete do mesta, za katerega nimate opreme, se obrnite in vrnite v dolino. Ne silite naprej.

Promet

V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe sta se zgodili včeraj. Dopoldan je v Kranju voznica zaradi neprilagojene hitrosti vožnje povzročila trčenje z dvema drugima voziloma. Trčila je v stoječ osebni avtomobil, ki ga je odbilo naprej še v tretje vozilo. Pozno popoldan pa so policisti prometno nesrečo s poškodbami obravnavali še na glavni cesti med Kranjem in Golnikom. Povzročitelj prometne nesreče je pri Goričah zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil, ki je prihajal nasproti. V vozilu udeleženca sta bili dve odrasli osebi in dva otroka, ki sta poškodovana, povzročitelj pa je bil v svojem vozilu sam. Preizkus alkoholiziranosti pri njem je bil pozitiven (nad 0,52 mg/l). Policisti zaradi povzročitve nesreče proti njemu vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Nadzor

V petek popoldan so policisti na območju Škofje Loke izvedli poostren nadzor v prometu. En voznik je bil pod vplivom alkohola (do 0,52 mg/l), 18 pa jih je kršilo še druge prometne predpise. Kršitve so bile povezane z neuporabo varnostnega pasu (7), uporabo telefona med vožnjo (9) ter z neupoštevanjem prometne signalizacije, nepravilno stranjo vožnje, poteklo registracijo vozila in dokumenti za vožnjo. Na enem vozilu so bile nameščene pnevmatike z zgolj 1,5 mm kanala dezena (profil). Z nadzori bodo policisti še nadaljevali. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil.

Zaseg noža

Kranjski policisti so danes ponoči na javnem kraju obravnavali kršitelja, ki je osebi grozil v gostinskem obratu. Policisti so proti njemu uporabili prisilna sredstva, zasegli pa so mu nož. Postopek proti njemu še poteka.

Vlomi

Škofjeloški policisti so v petek obravnavali dva vloma v stanovanjski hiši na Sorški cesti. Oba sta bila izvršena že v četrtek v popoldansko-večernih urah. Na Kapucinskem trgu v Škofji Loki pa so policisti obravnavali razbitje stekla na osebnem avtomobilu. Kranjski policisti so vlom v hišo v petek obravnavali v Podrebru. Tudi v tem primeru je čas vloma popoldansko-večerna ura, ko so bili lastniki odsotni. Na Mlakarjevi ulici v Šenčurju pa je bilo v hišo vlomljeno včeraj okoli 17.15.

Drzna tatvina

Na Zoisovi ulici v Kranju je neznana storilka v petek opoldan pri prodaji pižame v stanovanju občanke odtujila denar. Dejanje je izvršila, ko jo je oškodovanka za trenutek pustila samo v dnevni sobi. Storilka je ženska, visoka okoli 170 cm, s srednjo postavo, sivimi lasmi do ramen in stara od 50 do 60 let. Oblečena je bila v temno jakno in temne hlače z belo črto ob strani. Ljudi, ki jih ne poznate ne spuščajte v stanovanja in hiše in bodite pozorni na okolico. Poskrbite za svojo lastnino.