urednistvo@preteklih24.si

Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 422 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 103 dogodke, s področja javnega reda in miru 130 dogodkov in s področja prometne varnosti 135 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 22 tatvin, 11 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 10 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana peška. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 42 krat na javnem kraju in 18 krat v zasebnem prostoru.

Med 29. 11. 2019, od 6. ure in 1. 12. 2019, do 6. ure, so policisti policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Loškega Potoka, Turjaka in Ljubljane izsledili in prijeli 9 tujcev (drž. Sirije, Maroka, Egipta, Alžirije in Tunizije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta:

Vlomi

V okolici Medvod je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.700 evrov. V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil baterijsko svetilko. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov. V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov. V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 4.000 evrov. V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v garažo, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. V okolici Logatca je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 400 evrov škode. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 3.000 evrov škode. V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 400 evrov škode.

Drzna tatvina

Včeraj je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o tatvini denarja v prodajalni v centru Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta neznani storilec in storilka vstopila v prodajalno in
prodajalko med nakupom zamotila, med tem pa iz blagajne odtujila denar. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
Opis storilcev: – moški star okoli 35 let, visok okoli 180 cm, močnejše postave, temnih kratkih las, oblečen v temne hlače in temno siv anorak – ženska stara okoli 30 let, visoka okoli 170 cm, suhe postave, dolgih (razpetih) blond las, oblečena v plašč temno olivno zelene barve in hlače.

Požar:
Danes, nekaj po 3. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o gorečem vozilu v okolici Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo vozilo Volkswagen Passat, ki je bilo parkirano pod nadstreškom stanovanjske hiše. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Vozilo je pogorelo v celoti, poškodovan je bil tudi nadstrešek in pročelje stavbe. Vzrok požara še ni znan. Po opravljenem ogledu in zbranih obvestilih, bo o vseh ugotovitvah obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometna varnost

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 10. uro se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo pred prehodom za pešce. Slednje vozilo je nato odbilo naprej in je trčilo še v peško na prehodu. Peška se je pri tem huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj imel v izdihanem zraku 1.08 mg/l alkohola. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.