urednistvo@preteklih24.si

Ustavili vozilo litvanskih registrskih oznak, v katerem je bilo več tujcev

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 46 dogodkov in s področja prometne varnosti 66 dogodkov.
Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 28.11.2019, od 6. ure in 29.11.2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lazca izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Egipta), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni. Poleg tega pa v okolici Domžal prijeli še 14 tujcev in ukrajinskega sprovajalca, postopek pa je opisan v rubriki kriminaliteta.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov. V okolici Domžal je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.500 evrov. Na šmartinski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov. V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda meje ali ozemlja države

Včeraj popoldan so delavci Finančne uprave v okolici Domžal, ustavili vozilo litvanskih registrskih oznak, v katerem je bilo več tujcev. O tem so obvestilih policiste, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 14 tujcev (državljanov Šrilanke), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Preiskano kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami

Policisti policijske postaje Ljubljana Moste so, 26. 11. 2019, pri delu na terenu zaznali 21-letnega slovenskega državljana, ki je v družbi z še eno osebo v vozilu imel prepovedano drogo in imitacijo pištole. Na podlagi sumov kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami so bile pridobljene odredbe za hišne preiskave. Nadalje je bilo najdeno in zaseženo okoli 30 gramov prepovedane droge konoplja-rastlina, 200 evrov gotovine, imitacija pištole in ukradene registrske tablice. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper osumljenca podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Bratislavski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Dunajski cesti zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 17. uro se je na Litijski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je kolesar zapeljal na prednostno cesto v trenutku, ko je po njej pripeljal voznik osebnega vozila. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Voznik je po nesreči s kraja odpeljal, nato pa od doma sam obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.