urednistvo@preteklih24.si

Pomurski policisti v minulih 24 urah obravnavali šest prometnih nesreč

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, sedem kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, tujcu zasegli prepovedano teleskopsko palico, ugriz psa, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.
Okrog 18. ure je v naselju Desnjak voznik motornega kolesa, zaradi neprilagojene hitrosti v desnem preglednem ovinku trčil v voznika kmetijskega traktorja. Motorist se je pri trčenju hudo telesno poškodoval in se zdravi v mariborskem kliničnem centru.

Na podoročju kriminalitete smo obravnavali nasilje v družini, kjer je bila povzročena tudi lahka telesna poškodba, grožnjo, štiri tatvine in zasegli bankovec za 50 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen po trikrat v zasebnih prostorih in na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili.

Do 12. 8. 2018 poteka vseevropska akcija nadzora hitrosti – »SPEED«. V tem času bodo policisti poostreno preverjali hitrost vožnje voznikov motornih vozil. Tekom današnjega dneva lahko pogostejše meritve hitrosti pričakujete na območju PP Ljutomer.