urednistvo@preteklih24.si

Voznica zapeljala pod cesto, voznik vozil pod vplivom prepovedanih substanc

Danes ob 8.18 uri so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da se pod cesto v Braniku oz. blizu odcepa za grad Branik (regionalna cesta Branik – Komen) nahaja osebni avtomobil in v katerem je bila opažena ena oseba.




Ugotovljeno je bilo, da je 28-letna voznica osebnega vozila peljala iz Komna proti Braniku. Okoli polnoči je neposredno pod omenjenim gradom zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča z vozilom zapeljala pod cesto, kjer je vozilo obstalo obrnjeno na streho (približno pet metrov pod nivojem ceste). V prometni nesreči voznica ni bila poškodovana (ni bila ukleščena v vozilu); slednja je ostala v vozilu še nekaj ur vse do prihoda policistov, gasilcev JZ GRD Nova Gorica in novogoriških reševalcev na omenjeni kraj. Povzročiteljici prometne nesreče je bil izdan plačilni nalog.

Na ajdovskem med vožnjo na gozdni poti padel in se poškodoval 52-letni nizozemski državljan

Včeraj, 8. avgusta ob 17.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je med vožnjo s kolesom na gozdni poti (mulatjeri) med vasjo Otlica in Ajdovščino padel in se poškodoval (poškodba oz. udarec v hrbtenico) 52–letni kolesar, državljan Nizozemske. Kasneje so posredovali tudi gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina, ki so nizozemskega državljana na kraju oskrbeli. Kasneje so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Obravnavani primer s področja prometne varnosti na območju naselje Bilje

Včeraj, 8. avgusta ob 15.25 uri, so prometni policisti na območju naselja Bilje ustavili 32–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopku odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi.  Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bilo na podlagi določil prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.