urednistvo@preteklih24.si

Vlomi v osebna vozila in stanovanjsko hišo

Včeraj, 8. avgusta nekaj po 19. uri, so policiste obvestili o vlomu v tuje osebno vozilo (znamke Peugeot, francoskih registrskih številk), ki je bilo včeraj okoli 16.30 ure dalje parkirano na makadamskem parkirišču pri 46. ovinku ob regionalni cesti Trenta – Vršič.
Ko so se oškodovanci kasneje okoli 19. ure vrnili do omenjenega vozila so opazili, da so na zadnjih levih vratih razbiti obe stekli, iz notranjosti vozila pa sta bila odtujena dva nahrbtnika z vsebino (v njih so oškodovanci imeli prenosna računalnika, tablični računalnik in druge predmete). S tem protipravnim ravnanjem je neznani storilec oškodovancem povzročil za nekaj tisoč evrov skupne materialne škode. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tudi tokrat v zvezi s preprečevanjem tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil.

Neznanec se je v Biljah znesel nad parkiranim osebnim avtomobilom

Danes, 9. avgusta dopoldne, se je neznanec z neznanim predmetom znesel nad osebnim avtomobilom (znamke Toyota), ki je bilo parkirano na parkirišču v naselju Bilje. S tem protipravnim ravnanjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za približno 200 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti glede obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poskus vloma v vozilo na večji javni prireditvi na Tolminskem

Danes, 9. avgusta nekaj minut po polnoči, so policiste obvestili o poskusu vloma v parkirano vozilo (kombi) na večji javni prireditvi na Tolminskem. 33–letna oškodovanka, državljanka Kanade, je včeraj dopoldne opazila, da je bilo omenjeno najeto vozilo poškodovano v predelu ključavnice na voznikovi strani, vendar neznancu vanj ni uspelo vlomiti. Je pa nepridiprav ukradel prenosni Bluetooth zvočnik, vreden okoli 250 evrov, ki je bil na mizici pred omenjenim vozilom. Tolminski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Vlomili v stanovanjsko hišo na Goriškem

Včeraj, 8. avgusta bo 21.52 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Nove Gorice. Neznani storilec je pred kratkim vlomil skozi vhodna vrata omenjenega stanovanjskega objekta in vstopil v notranjost. Nepridiprav je nato preglede in si iz notranjih prostorov poleg zlatnine (prstan, verižica) v vrednosti nekaj sto evrov si je prilastil tudi bančno kartico in kasneje z ukradenimi predmeti kraj zapustil ter odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo glede obravnavanega primera kaznivega dejanja na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.