urednistvo@preteklih24.si

Prometna nesreča v Sevnici

Sevniški policisti so bili včeraj, nekaj pred 13. uro obveščeni o prometni nesreči v Sevnici. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 25-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčil v avtomobil, ki ga je vozil 38-letni voznik.
V prometni nesreči se je lažje poškodoval 38-letni udeleženec, reševalci so ga odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani Eritreje in Afganistana še niso zaključeni.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 395 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju pridržali kršitelja, ki ni upošteval ukazov policistov in se ni pomiril. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.