urednistvo@preteklih24.si

Prijeli vlomilca, odgovornega za kup vlomov

Policisti Policijske postaje Rače so v torek, 31.7.2018, ob 13.50 pri gramoznici v Rogozi, med poskusom vloma v osebni avtomobil znamke Mitsubishi Colt, prijeli 34-letnika z območja občine Starše. Osumljenec je poskušal v vozilo vlomiti z razbijanjem stekla na njem, vendar so ga policisti med tem oprijeli.
Osumljencu so odvzeli prostost in mu odredili pridržanje. Z zbiranjem obvestil so nato ugotovili, da je omenjeni v zadnjem mesecu dni vlomil v sedem osebnih vozil, ki so bila parkirana ob gramoznici in tako izkoristil odsotnost lastnikov vozil, ki so se v tej gramozni jami kopali. Iz vozil je odtujeval bančne kartice in gotovino. V dveh primerih je z ukradeno bančno kartico poskušal dvigniti gotovino na bankomatu, kar pa mu ni uspelo. Skupna škoda vseh vlomnih tatvin znaša približno 5.000 evrov. Osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Danes, okoli 0.45 je 52.letni Mariborčan na Meljski cesti v Mariboru s skuterjem trčil v robnik pločnika, nekaj časa drsel po njem, nato pa s telesom zadel v drog javne razsvetljave. Ob tem se je hudo telesno poškodoval. V prometni nesreči je bil udeležen sam. Z reševalnim vozilom so poškodovanega prepeljali v UKC Maribor, policisti pa mu bodo izdali plačilni nalog.