urednistvo@preteklih24.si

Policisti obveščeni o osmih vlomih

Policisti so bili obveščeni o 8 vlomih, od tega je v 2 primerih ostalo pri poskusu. Neznanci so vlomili v hišo v Grosupljem in na Jarški cesti v Ljubljani. V obeh primerih so iz notranjosti odtujili denar. Na Zaplani so vlomili v bivalni vikend in odtujili več kosov orodja. Prav tako so policisti obravnavali tri vlome v kleti, in sicer dva na območju Bežigrada in enega na Viču. Neznanci so v dveh primerih odtujili kolesa, v enem primeru pa štiri platišča za vozilo BMW.
kateri je bil udeležen 40-letni voznik osebnega avtomobila Renault. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je vozil po glavni cesti iz Turjaka proti Ribnici. Ko je pripeljal pred naselje Ortnek je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal izven vozišča na travnato brežino in se prevrnil na streho. Na kraju so posredovali reševalci, ki so voznika oskrbeli. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l).

Statistika minulega dneva

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 179 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 8 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Prav tako so policisti posredovali v enem primeru prijave nasilja v družini, kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnostni so obravnavali 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda in 7 nesreč v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 2 vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnih prostorih.