urednistvo@preteklih24.si

Osem obvestil o prometnih nesrečah

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel osem obvestil o prometnih nesrečah, eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj vlom in nasilje v družini s prepovedjo približevanja žrtvi nasilja zaradi utemeljenega suma kaznivega ravnanja z znaki nasilja.
Policisti so obravnavali še dva požara (oba brez sumljivih okoliščin – v enem primeru je avtomobil zagorel med vožnjo, v drugem je šlo za manjši požar v naravi na območju Preddvora), zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so vozniku zasegli kombi, na območju Radovljice pa so dvema osebama zasegli manjšo količino snovi, ki je zelo verjetno prepovedana droga konoplja.

Premik, odvzem prednosti in padec

Včeraj so policisti obravnavali prijave o treh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami. Na avtocestnem počivališču v Radovljici je zgodaj zjutraj zaradi nepravilnega premika voznik tovornega vozila s priklopnim vozilom poškodoval tri druga vozila, popoldan pa so policisti obravnavali prijavo nesreče, ki naj bi se že v nedeljo zgodila na Škofjeloški cesti in v kateri se je po trčenju z neznano voznico osebnega avtomobila lažje poškodoval mopedist. Udeleženca sta po trčenju govorila, podatkov pa si nista izmenjala, kar je velikokrat okoliščina, ki po nepotrebnem otežuje preiskovanje okoliščin nesreče in iskanje udeleženih v nesreči ter bistveno daljša čas postopkov. Zato pozivamo udeležence, naj si v trčenjih oziroma v nesrečah vedno izmenjajo vsaj osnovne podatke (ime, priimek, naslov, telefonska številka, podatki o vozilu) in situacijo fotografirajo tudi če niso poškodovani in če škoda na prvi pogled ni nastala. Pogosti so namreč primeri, ko udeleženci kasneje iščejo zdravniško pomoč ali šele po bolj temeljitem pregledu ugotovijo škodo in se odločijo za pozno prijavo.

Pozno popoldan je na Jesenicah sam padel še mlajši kolesar in se lažje telesno poškodoval.

Kriminaliteta

Neznani storilec je v ponedeljek med 23. in polnočjo na Bregu ob Savi poskušal vlomiti v objekt; v Škofji Loki so policisti obravnavali tatvino iz odklenjene stanovanjske hiše, ki ji je zaradi te okoliščine težko določiti čas storitve – domnevno med 3. in 11. 6.; na Cesti maršala Tita na Jesenicah pa je bilo z naviranjem vrat vlomljeno v stanovanje v višjem nadstropju.