urednistvo@preteklih24.si

Odredili 477 preizkusov alkoholiziranosti

Od 5. do 11. junija je potekal Evropsko usklajenen nadzor ALCOHOL & DRUGS, v katerem so policisti poostreno nadzirali vožnjo voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog. Na območju Policijske uprave Koper so v tem času odredili 477 preizkusov alkoholiziranosti, 18 jih je bilo pozitivnih, od teh 10 z vrednostjo do 0.52 mg/l in 8 z vrednostjo nad 0.52 mg/l. Dva voznika sta bila pridržana. Odrejeni so bili tudi 3 strokovni pregledi zaradi suma vožnje pod vplivom mamil.
Policisti PP Postojna odredili so v tem času odredili 70 alkotestov, štirje pa so bili pozitivni oziroma nad dovoljeno mejo z vključeno toleranco.

V petek je 34-letna voznica napihala 0.34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar so ji izdali plačilni nalog v višini 600 evrov in 8 kazenskih točk, že naslednjo noč je 24-letna voznica, ki je vozila po ulicah Postojne, od policistov dobila plačilni nalog z globo 600 evrov in 8 kazenskih točk, ker ji je alkotest pokazal 0,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

29-letni voznik iz Postojne je v domačem kraju vozil opit s 0,55 miligrami alkohola, prejel je plačilni nalog v višini 900 evrov in 16 kazenskimi točkami. Zoper dva voznika so postojnski policisti podali obdolžilni predlog, saj sta bila z motornim vozilom udeležena v cestnem prometu, ne da bi imela veljavno vozniško dovoljenje.

Osebna avtomobila so jima zasegli in predali sodišču s predlogom, da ju uničijo. Obema voznikoma je sodišče vozniško dovoljenje odvzelo zaradi kršitev cestnih predpisov, enemu od njiju pa je bil osebni avtomobil zasežen že sedmič. Poleg navedenih kršitev so ugotovili, da trije vozniki med vožnjo niso uporabljali varnostnih pasov, trije pa so v naselju prekoračili hitrost.