urednistvo@preteklih24.si

Dolnja Lokvica: 14-letnik stekel na cesto, pri čemer ga je zbil avto

Včeraj okoli 20.30 ure se je zgodila huda prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, v kraju Dolnja Lokvica. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov naj bi 14-letni deček izven prehoda za pešce nenadoma stekel na vozišče, vanj pa je trčil 47-letni voznik osebnega avtomobila. Hudo poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.
Hudo poškodovan 46-letni moški

Policisti Policijske postaje Krško so bili nekaj pred 13. uro obveščeni o nesreči pri kraju Mali Kamen, kjer naj bi se ena oseba hudo poškodovala. Po prvih ugotovitvah policistov naj bi 46-letni voznik vozil specialno vozilo za prevoz odpadkov po strmem klancu navzgor. Voznik naj bi izgubil oblast nad vozilom, pri tem je z vozilom zapeljal vzvratno in trčilo v brežino. V nesreči se je hudo poškodoval 34 letni moški, ki se je prevažal na zadnjem delu vozila. Policisti okoliščine še preiskujejo, za specialno vozilo pa je bil odrejen izredni tehnični pregled. Po zaključeni preiskavi bo z ugotovitvami seznanjeno pristojno tožilstvo.

Statistika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 226 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval pešec, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.