urednistvo@preteklih24.si

Z nožem ga je zabodel v hrbet

Včeraj, okoli 16.45, sta se na Rakuševem trgu v Mariboru sprla 35-letni Ptujčan in 29-letni Mariborčan. Prepir se je končal vse prej kot mirno, saj se je v prepir vmešal še 49-letnik in izvlekel nož.
V prepir se je vmešal še 49-letni Mariborčan, ki je iz žepa potegnil manjši preklopni nož in z njim dvakrat zabodel najmlajšega med njimi v hrbet. Po dejanju sta starejša dva pobegnila v smeri centra Maribora. Policisti so oba, že po nekaj minutah na Ulici Vita Kraigherja v Mariboru prijeli in pridržali. Ob prijetju so uporabili prisilna sredstva.

Policisti bodo oba pridržana kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Ker je starejši med postopkom žalil oba policista so mu policisti izdali tudi plačilni nalog.

Drzna tatvina

V ponedeljek, 5. 6. 2017, okoli 15.15 je neznani storilec v podhodu pod Titovo cesto, na Ulici Vita Kraigherja v Mariboru, 30-letniku iz rok strgal naramno torbico, v kateri je imel osebne dokumente,  mobilni telefon znamke iPhone 6 in nekaj gotovine ter zbežal neznano kam.

Materialna škoda znaša okoli 500 evrov.