urednistvo@preteklih24.si

Piran: Preiskava kaznivih dejanj in odrejen pripor zoper osumljenega

Policisti Policijske postaje Piran so obravnavali dva osumljenca, sicer povratnika kaznivih dejanj in odvisnika od prepovedanih drog, oba iz Pirana, stara 37 in 39 let.
Storila sta več kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin, in sicer v obdobju od marca do junija 2017, vse na območju Pirana in Portoroža. Obema je bila odvzeta prostost do 48 ur in pri njiju opravljena hišna preiskava. Zaseženi so bili dokazi za obravnavana kazniva dejanja. Nekateri tehnični predmeti so bili že vrnjeni oškodovancem.

Kazniva dejanja so bila izvršena kot priložnostne tatvine v hotelskih kompleksih, poslovnih objektih in stanovanjskih hišah. Ukradenih je bilo več tehničnih predmetov, umetniške slike in gotovina. Pri enem vlomu v stanovanjsko hišo sta si storilca protipravno prilastila več vrednejših predmetov in oškodovala lastnika za najmanj 15.000 evrov.

Osumljena so policisti s kazensko ovadbo za sedem kaznivih dejanj tatvin in velikih tatvin in kazensko ovadbo Policijske postaje Izola za eno kaznivo dejanje tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je za 37-letnika odredil pripor. Ta je bil namreč zaradi storitve istovrstnih kaznivih dejanj že večkrat obsojen na zaporne kazni, zadnjo 4 letno zaporno kazen je prestal februarja 2017, ko je bil spuščen na prostost. Kljub temu je nadaljeval z izvrševanjem kaznivih dejanj.

Prav 37-letni Pirančan je bil eden najpogostejših povratnikov, ki je s predrznimi načini tudi po večletni zaporni kazni nadaljeval z izvrševanjem kaznivih dejanj. Policisti so za dokazovanje kaznivih dejanj vložili veliko truda. Glede na to, da smo pred turistično sezono, ko se vsako leto soočamo z večjim obsegom obravnavanih dogodkov in kaznivih dejanj, so piranski policisti s konkretno preiskavo preiskavo naredili velik korak k preprečevanju nadaljevanja izvrševanja serijskih kaznivih dejanj.