urednistvo@preteklih24.si

Kar 12 vlomov v objekte

Policisti so včeraj s področja kriminalitete obravnavali 12 vlomov. V štirih primerih je ostalo zgolj pri poskusu. Poglejmo podrobneje …
Neznanci so vlomili v klet za Bežigradom, iz katere so odtujili kolo, prav tako so vlomili v klet v Mostah in iz nje odtujili kolo. Na območju centra mesta so vlomili v poslovni prostor, od koder so odtujili dva fotoaparata in računalnik. Povzročili so za približno 6000 evrov škode. Prav tako so vlomili v skladišče v Kočevju, od koder so odtujili za približno 3000 evrov orodja. V Šiški pa so neznanci vlomili v dva atrija pritličnega stanovanja in iz obeh odtujili kolesi. V centru mesta so vlomili še v vozilo BMW, tako da so razbili steklo in iz notranjosti odtujili prenosni računalnik.

Včeraj, okrog 9.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo v obnovi na Viču. Neznanci so vlomili preko noči in iz notranjosti odtujili dve kolesi, kosilnico in različno orodje za elektro in vodovodne instalacije  ter vodovodni in elektro material. Z dejanjem so povzročili za približno nekaj več kot 7000 evrov materialne škode.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na Kamniški cesti v Vodicah pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, ena oseba pa je utrpela lahke telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila Audi vozil po cesti Franca Sečka v Vodicah iz smeri Bukovice in v križišču s Kamniško cesto zaradi neupoštevanja pravil prednosti povzročil prometno nesrečo v kateri je bil udeležen prav tako 55-letni voznik Peugeota, ki je utrpel lahke telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v ljubljanski klinični center.

Požar Brdo

Policisti in kriminalisti PU Ljubljana bodo tekom dopoldneva pričeli z ogledom kraja požara na Ulici Dolomitskega razreda, o katerem smo poročali včeraj. Ko bodo znane ugotovitve ogleda, vam jih bomo posredovali.

Statistika

V zadnjih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 150 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 48 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 4 tatvine in 12 vlomov ter 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnostni so obravnavali 8 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda in 5 nesreč v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 osebna vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 21 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 5 krat v zasebnih prostorih.