urednistvo@preteklih24.si

Dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Dopoldan sta na Srednji Beli zaradi odvzema prednosti trčila dva osebna avtomobila, pozno zvečer pa je voznik pri Poljčah zaradi neprilagojene hitrosti vožnje izgubil nadzor nad avtomobilom in se prevračal. S potnico je po prevračanju ostal v razbitini avtomobila, s kraja pa je bil huje poškodovan odpeljan v jeseniško bolnišnico. Na kraju so policisti opravili ogled, podatke o nesreči pa še zbirajo in vodijo postopek.
Neprilagojena hitrost je bila letos razlog za 15% prometnih nesreč na gorenjskih cestah in je tesno povezana še z drugimi nevarnimi dejavniki vožnje oziroma s pravili o prednosti (razlog za 13% nesreč), prehitevanjem (razlog za 2% nesreč), s stranjo in smerjo vožnje (razlog za 15% nesreč) ter alkoholom (okoli 10% nesreč povzročijo vozniki pod vplivom alkohola). Zato pozivamo k bolj previdni in prilagojeni hitrosti vožnje, v kateri mora voznik v vsaki situaciji imeti možnost stalno obvladovati vozilo, kar pa ob dejstvu, da promet in cesta napak ne oproščata, pogosto pozabljajo.

Zasežena droga

Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan v Kranju ustavili osebni avtomobil in pri potniku našli manjšo količino praškaste snovi, ki je zelo verjetno prepovedna droga. Snov so zasegli, v primeru potrditve suma, da gre za prepovedano drogo, pa ga bodo obravnavali v prekrškovnem postopku.

Nesreča pri delu

Na dva delavca se je včeraj pozno zvečer med delom v podjetju na Jesenicah iz dimovoda usul vroč prah in ju poškodoval. V dogodku pri dosedanjem zbiranju obvestil policisti niso ugotovili tuje krive.

Kriminaliteta

Neznani storilec se je včeraj okoli 13.10 na Cesti Staneta Žagarja na Planini v Kranju s kolesom pripeljal za starejšo oškodovanko in ji z ramen odtujil torbico s stvarmi. Po dejanju je s kolesom pobegnil. V drzni tatvini oškodovanka ni bila telesno poškodovana, torbica je bila najdena, storilec pa si je prisvojil denar.

V zadnjih nekaj dneh je neznani storilec na Šobčevi cesti v Lescah na nezavarovanem kraju odtujil še opažni sistem.

Statistika

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in šest v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari. Zaradi hujših prekrškov v prometu so policisti zasegli še en osebni avtomobil, zaradi kršitev javnega reda pa so pridržali eno osebo.