urednistvo@preteklih24.si

Vinjen trčil v avtobus in odpeljal

Včeraj ob 13.26 je koprske policiste poklical voznik avtobusa in povedal, da se je v Lokvi pri Sežani, na avtobusnem postajališču, vanj zaletel voznik osebnega avtomobila, nato pa odpeljal proti Lipici. Policisti so pobeglega 62-letnega domačina izsledili, alkotest mu je pokazal 1,04 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog (po 42/4-1 in 105/5-4 ZprcP).
Minula sobota

Ob 3. uri ponoči so policisti v Luciji ustavili osebni avto, ki ga je vozil 26-letni domačin. V postopku je izročil dva zavojčka z belo prašnato snovjo (sum na kokain) in pištolo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0.0. V nadaljevanju je bil opravljen postopek za prepoznavo siptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven, opravljen hitri test je bil prav tako pozitiven na kokain.

Strokovni pregled je odklonil. Pištolo so mu zasegli, prav tako prepovedano drogo. Sledi mu obdolžilni predlog (po ZPRCP 107/12 zveza 10), hitri postopek po 33/2 ZPPPD in hitri postopek 8/4 ZOro-1.

V Porotoržu je nekdo vlomil v garderobne prostore hotela. Odnesel je 12 mobilnih telefonov Samsung in manjšo kovinsko blagajno.

Dopoldan so na Kozini ustavili državljana Avstrije, ki je mlad voznik. Rezultat alkotesta je bil 0.45 mg/l. Odredili so mu pridržanje, sledi obdolžilni predlog. Uro zatem so ustavili še enega državljana Avstrije, kateremu je alkotest pokazal 0,72 mg/l. Tudi njemu so odredili pridržanje in zanj napisali obdolžilni predlog.

Ob 18.39 je 41-letni voznik osebnega avtomboila iz Ljubljane vozil po avtocesti od Postojne proti Razdrtem. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil v zadnji del avtomobila, katerega je peljal 55-letni voznik iz Žalca. V nesreče se je lažje poškodovala sopotnica. Povzročitelju je alkotest pokazal 0.98 mg/l. Izdali so mu plačilni nalog po ZPrCP zaradi prekratke varnostne razdalje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in zanj podali obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Minula nedelja

Ob 0.37 so imeli policisti v Kopru v postopku voznika motornega kolesa, 22-letnega Ljubljančana, ki nima vozniškega dovoljenja. Poleg tega je imel ponarejeno registrsko tablico, in sicer je bila skenirana na plastično ploščo. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog in kazenska ovadba (po 251. členu KZ 1). Na kraju je bil še voznik mopeda iz Litije, ki je imel pri sebi predmet, ki se smatra kot hladno orožje prirejeno za napad. Predmet so mu zasegli, sledi mu hitri postopek (po 81. členu ZORO-1).

Ob 3.28 smo bili obveščeni, da na Ul. Agrarne reforme v Kopru gori kontejner, prav tako tudi kontejner na Titovem trgu v Kopru, kjer je poškodovano tudi eno vozilo. Ogenj so najprej skušali omejiti policisti, nato so na kraj prišli gasilci, ki so požar pogasili. Glede na okoliščine policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Popoldan nas je voznik obvestil, da na cesti od Postojne proti Kozini divja črn Audi A4 avstrijske registracije, vijuga, prehiteva po desni … Policisti so ustavili 26-letnega državljana Avstrije in mu izdali plačilni nalog za kršitve.

Zvečer so policisti med Belvederjem in Strunjanom ustavili 53-letnega Izola z osebnim avtomobilom. Alkotest mu je pokazal 0,37 mg/l, izdali so mu plačilni nalog.

V preteklem vikendu smo obravnavali kar 64 prijav za kršitve javnega reda in miru. Na območju PU Koper se je zgodilo 11 prometnih nesreč, ki so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami. Od teh so bili kar v sedmih udeleženi vozniki motornih koles.