urednistvo@preteklih24.si

Prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami

4. 6. 2017 nekaj pred 12. uro se je na cesti Litija – Zagorje pripetila prometna nesreča v kateri se je huje poškodoval motorist.
Voznica osebnega avtomobila Fiat Punto je vozila v koloni iz smeri Litije proti Zagorju ob Savi ter zavijala levo na most proti naselju Sava. V tistem trenutku je pričel prehitevati 58-letni motorist, ki je prav tako vozil v isti smeri kot voznica. Pri tem je motorist trčil v zadnji levi bočni del vozila in padel po tleh ter se huje poškodoval, potnica v vozilu pa je utrpela lahke telesne poškodbe.

4. 6. 2017 okrog 20.50 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da se je v ZD Cerknica nahaja  poškodovani 29-letni moški. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da naj bi bil udeležen v prometni nesreči v okolici Cerknice. V nadaljevanju so policisti odkrili poškodovano osebno vozilo R Megane, ki je bilo najdeno v bližini kraja prometne nesreče v Starem trgu. V zvezi nesreče policisti zbirajo obvestila, prav tako nadaljujejo s preverjanjem okoliščin in ugotavljanjem dejanskega voznika vozila, ki je bilo udeleženo v nesreči.

Vlomi v objekte

Policisti so bili obveščeni o 16 vlomih, od tega je v petih primerih ostalo pri poskusu. Neznanci so vlomili v stanovanjsko hišo v Domžalah in Litiji, od koder so v obeh primerih odtujili denar in nakit. Na območju Viča so vlomili v stanovanje, kjer so odtujili računalnik, v pet kleti so vlomili na območju mesta, iz treh so odtujili kolesa. Prav tako so neznanci vlomili v garažo in delavnico, od koder pa so odtujili orodje. V Grosupljem pa so vlomili v poslovni prostor od koder so odtujili denar.

V nedeljo, 4. 6. 2017 nekaj po polnoči je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Domžal, kamor so neznanci vlomili skozi pritlično okno. Iz notranjosti so odtujili denar in nakit ter lastnika oškodovali za približno 2000 evrov.

Nesreča pri delu

3. 6. 2017 okrog 15.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o nesreči pri delu v gozdu pri naselju Cesta. Ugotovljeno je bilo, da se je 51-letni moški pri sečnji drevesa v gozdu huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana.

Poškodovanje tuje stvari

2. 6. 2017 okrog 23.15 ure je na interventno številko 113 poklical anonimni občan in povedal, da na Jakopičevem sprehajališču trije mlajši moški razbijajo razstavljene fotografije. Ob prihodu policistov so se storilci razbežali in bežali proti Tobačni. Enega od udeleženih so policisti prijeli, ugotovljeno je bilo da gre za mladoletnika iz Ljubljane. O dogodku so bili obveščeni njegovi starši, katerim je bil predan po končanem postopku. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede škode, ki je nastala, zoper mladoletnika pa bo podan obdolžilni predlog.

Statistika

V zadnjih 24 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 529 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 117 dogodkov, s področja javnega reda in miru 185 dogodkov in s področja prometne varnosti 171 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 umor, 14 tatvin in 16 vlomov ter 5 poškodovanj tuje stvari.

S področja prometne varnostni so obravnavali 18 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda, 18 nesreč v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in 2 nesreči, v katerih so udeleženci utrpeli hude telesne poškodbe. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 osebna vozila in 2 mopeda.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 74 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 15 krat v zasebnih prostorih.