urednistvo@preteklih24.si

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah, včeraj posredovala dvakrat

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj posredovala v dveh nujnih primerih. Opoldan je reševala moškega, ki je zdrsnil in se prevračal na zelo strmi in zahtevni poti na Kriško Goro, zvečer pa je s Tominškove poti, ki vodi proti Triglavu, reševala dva tuja planinca, ki ju je zajela močna nevihta. Z nevarnega mesta sta bila prezebla prepeljana v Mojstrano, kjer sta bila predana gorskim reševalcem. Nevihte v gorah so bile napovedane in pričakovane, zato v izogib takemu nepotrebnemu tveganju svetujemo načrtovanje ture in upoštevanje vremenske napovedi.
Promet

Eno od štirih prometnih nesreč je včeraj spet povzročil voznik pod vplivom alkohola. Zgodaj zjutraj je zaradi nepravilne strani vožnje pri enem promilu alkohola (0,48 mg/l) v Žireh trčil v predmet ob cesti in po nesreči v vozilu zaspal.

Na Bledu so policisti po prijavi o nevarni vožnji voznika skuterja obravnavali Radovljičana, ki je skuter vozil z 0,33 mg/l alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja; na gorenjski avtocesti so obravnavali voznika, ki je druga vozila nepravilno in nevarno prehiteval med vožnjo od Jesenic proti Kranju; na območju Tržiča pa so policisti obravnavali tri voznike pod vplivom alkohola (0,30; 0,48 in 0,63 mg/l alkohola). Proti udeležencem policisti vodijo prekrškovne postopke.

Kriminaliteta

Neznani storilec je preko vikenda na Jami v Kranju vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nekaj kosov zlatnine.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel štiri obvestila o prometnih nesrečah, štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi hujših prekrškov v prometu so policisti zasegli še eno vozilo.