urednistvo@preteklih24.si

Divjal s hitrostjo preko 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v okviru poostrenih aktivnosti s področja hitrosti opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida.

FOTO: PPP Maribor
Na avtocesti Draženci – Slivnica, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h so okoli 5.45 ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, znamke Mercedes, tip C, ki ga je vozil 50-letni voznik iz okolice Ptuja, na razdalji 1,045 metrov vozil s povprečno hitrostjo 206,47 km/h.

Vozniku so policisti po zaustavitvi izdali plačilni nalog. Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 9 kazenskih točk.

Padel s kolesom

V soboto, 3. 6. 2017, okoli 11.20, je 57-letni moški kot kolesar sodeloval na Poli maratonu. Izven naselja Juršinci mu je na kolesu počila prednja pnevmatika, zaradi česar je padel in se hudo telesno poškodoval. Po medicinski oskrbi je z vožnjo nadaljeval.

Šele včeraj je zaradi bolečin poiskal zdravniško pomoč v SB Ptuj, kjer so ugotovili, da je njegova poškodba huda. Tuja krivda je izključena, zato bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Vlomil v hišo

Neznani storilec je med vikendom vlomil v stanovanjsko hišo v Črešnjevcu in iz nje odtujil več kosov zlatnine. Materialna škoda znaša okoli 5.500 evrov.

Policisti storilca še iščejo.