urednistvo@preteklih24.si

Znova tujci v vagonu, ki so se skušali izogniti mejni kontroli

Policisti Postaje mejne policije Dobova so popoldne med opravljanjem mejne kontrole tovornega vlaka v enem izmed vagonov našli skrite tri tujce, ki so se skušali izogniti mejni kontroli in na nezakonit način vstopiti v Slovenijo. Državljane Alžirije, Libije in Palestine so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.


V nesrečah poškodovana dva kolesarja

Okoli 11.30 se je v prometni nesreči na cesti med Stražo in Prečno poškodoval 38-letni kolesar. Po prvih zbranih obvestilih policistov naj bi kolesar zapeljal v udarno jamo in preko krmila padel po vozišču. Lažje poškodovanega kolesarja so oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa odgovornost za nesrečo še ugotavljajo.

Okoli 18. ure se je zgodila prometna nesreča v krožišču pri Drnovem, kjer je 56-letna voznica odvzela prednost kolesarju. 52-letni kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Vlom

V vasi Krka v Novem mestu je dopoldne nekdo poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Ko se je oškodovanec vrnil domov in zalotil storilca, je slednji pobegnil. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin in aktivnostmi za izsleditev storilca.

Statistika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 228 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih sta se lažje poškodovala kolesarja in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.V Krškem so zasegli avtomobil kršitelju cestnoprometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, poskusa vloma in tatvine. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.