urednistvo@preteklih24.si

Šest vlomov v objekte

Policisti so bili obveščeni o 6 vlomih, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu. V šiški so neznanci vlomili v hišo, od koder so odtujili večjo količino nakita in lastnika oškodovali za več tisoč evrov, za Bežigradom pa so vlomili v stanovanje in odtujili denar. V Grosupljem so vlomili v vrtno lopo, iz katere so odtujili ribiško opremo, za Bežigradom pa so vlomili v vozilo in odtujili zračno blazino.

Drzna tatvina

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o drzni tatvini na Plešičevi ulici v Ljubljani, in sicer je neznani mlajši moški od zadaj pristopil do oškodovanke, ki je hodila po pločniku, in ji z vratu strgal verižico. Po dejanju je stekel proti Pečnikovi ulici. V dogodku ni bila telesno poškodovana. Opis storilca: kratkih svetlejših las, oblečen v črne kratke hlače, majico s kratkimi rokavi na hrbtni strani bele barve, od spredaj pa s potiskom), obut v temnejše športne copate. Policisti nadaljujejo z delom.

Pridržan vinjen voznik

Pri kontroli prometa so policisti okrog 19.30 ure na Njegoševi ulici v Ljubljani zaustavili in kontrolirali 25-letnega voznika osebnega vozila Fiat. Ugotovljeno je bilo, da je vozil pod vplivom alkohola (0,85 mg/l). Med postopkom je poskušal peš zbežati s skraja, pri čemer so mu policisti to preprečili z uporabo telesne sile in ga vklenili. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov (nanje vpil, jih žalil in pljuval) mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Kršitelju so policisti odvzeli prostost in mu odredili pridržanje po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Zaseženi neregistrirani motorni kolesi

Okrog 17.15 ure je na interventno številko 113 poklicala občanka in naznanila, da na Ulici bratov Babnik motorista s kros motorji pri vožnji ogrožata občane. Policisti so oba voznika na Kamnogorišli ulici izsledili in ustavili. V postopku je bilo ugotovljeno, da sta obe motorni kolesi znamke Yamahe neregistrirani, mladoletna voznika pa ne posedujeta veljavnega vozniškega dovoljenja. Motorni kolesi so policisti zasegli, zoper kršitelja pa bodo podali obdolžilna predloga.

In še statistika …

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 182 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 56 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 78 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 5 tatvin, 6 vlomov ter 2 poškodovanji tuje stvari.  Prav tako so posredovali v dveh primerih zaradi prijave nasilja v družini. V enem primeru so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali.

S področja prometne varnostni so obravnavali 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda in 5 nesreč v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Eno osebo so pridržali zaradi kršitve ZPrCP tre zasegli dve motorni kolesi.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnih prostorih.