urednistvo@preteklih24.si

Raubarkomanda: V prometni nesreči umrl sopotnik

Ob 0.03 smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti Ljubljana – Koper, pred Raubarkomando. 20-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, je prehiteval tovorno vozilo s priklopnikom. Ko se je vračal na vozni pas pa je silovito trčil v zadnji del kamiona, ki ga je pravilno po voznem pasu vozil 52-letni Mariborčan.

V trčenju se je voznik avtomobila lažje poškodoval, odpeljali so ga v bolnico Izola. Njegov sopotnik, 25 letnik iz Pule, pa je bil huje poškodovan, zato so ga odpeljali v Klinični center v Ljubljano. Od tam so nas ponoči obvestili, da je umrl. Promet je bil ponovno sproščen ob 2.30 uri.

(FOTO: PGD Cerknica)

Zaposleni v enem od portoroških hotelov je nekdo iz garderobne omarice v hotelu ukradel 1.300 evrov.

V Postojni je nekdo vlomil v avtodom državljana Nemčije. Ukradli so mu torbico z osebnimi predmeti in ga oškodovali za približno 150 evrov.

Zvečer smo prejeli prijavo, da je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Portorožu. Lastniku, državljanu Ukrajine, so ukradli štiri ure, po prvih podatkih vredne 12.000 evrov.

Ob 22. uri smo bili obveščeni, da po Kopru vozi osebni avto, iz njega pa streljajo z zračno pištolo na plastične naboje. Policisti so vozilo takoj za tem ustavili na cesti Zore Perello Godina. V vozilu so bile štiri osebe in zoper vse štiri bo podan obdolžilni predlog.