urednistvo@preteklih24.si

Na bok zaradi prehitre vožnje in nesreča motorista

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel deset obvestil o prometnih nesrečah, štiri prijave o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in tri v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. Kriminalisti so v okolici Kranja obravnavali še požar v gospodarskem poslopju. Med delom z orodjem se je vnela krma, zaradi vdihavanja dima je bil zdravniško oskrbljen lastnik objekta, materialna škoda pa je majhna.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve nesreči, ki sta za nekaj časa zaprli promet na cestah

V Podbrezjah je nesrečo pri krožišču zaradi neprilagojene hitrosti vožnje dopoldan povzročil voznik tovornega vozila, ki je prevažal tovor, ki se je raztresel po vozišču. Cesta je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta približno dve uri in pol. V Retečah pa je bil opoldan v prometni nesreči udeležen še motorist, ki je trčil z voznikom osebnega avtomobila. Motorist se je v nesreči telesno poškodoval, policisti pa postopek še vodijo.

Tatvine iz stanovanjskih prostorov

Gorenjski policisti so včeraj sprejeli dve prijavi tatvin iz zasebnih prostorov. Gre za dejanja, ki so bila izvršena z izkoriščanjem nepazljivosti oškodovancev in storjena z zavajanjem. Na Volči je neznana ženska okoli 12. ure oškodovanca v pogovoru prepričala, da ureja stvari okoli pokojnin in mu med pogovorom iz denarnice v trenutku nepazljivosti odtujila denar; že dan prej, v torek, pa je ženska storilka, prav tako na temo pokojnih, oškodovanca zavedla še v Srednjih Bitnjah. V obeh primerih je storilka vstopila v stanovanjski prostor, denar pa odtujila med nepazljivostjo oškodovancev.

Neznancev zato ne spuščajte v stanovanja in jih imejte stalno pod nadzorom, ker dejanje lahko izvrši en sam, lahko pa skupina, ki deluje po metodi, da eden oškodovanca s pogovorom ali s spraševanjem o stvareh zamoti, drugi pa ta čas, ko je oškodovanec običajno nepazljiv, izkoristijo za tatvino iz stanovanj in hiš.