urednistvo@preteklih24.si

40-letnik z območja Celja doma gojil konopljo

Policisti Policijske postaje Žalec so v ponedeljek, 29. maja 2017, opravili hišno preiskavo pri 40-letnemu moškemu z območja Celja. Pri odvzemu prostosti se je osumljeni uprl, napadel policista in ga lažje poškodoval ter poskušal pobegniti. Policisti so ga obvladali.


Pri hišni preiskavi so zasegli 174 sadik prepovedane droge konoplja, ki jih je 40-letnik, v sodelovanju z 21-letnim moškim, gojil v posebej prirejenih prostorih stanovanjske hiše in v vrtnih lopah. Policisti so našli in zasegli še več pripomočkov za gojenje konoplje v notranjih prostorih. V mesecu decembru lani so hišno preiskavo pri omenjenemu opravljali tudi celjski policisti. Takrat so mu zasegli 119 konoplje in ga kazensko ovadili.

Tokrat so ga kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog ter zaradi suma storitve kaznivega dejanja Poskus preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Preiskovalni sodnik mu je včeraj odredil sodno pridržanje.