urednistvo@preteklih24.si

Voznik kršil številne predpise, občanu pa so zasegli prepovedano drogo

Gorenjski prometni policisti so včeraj pri Brezjah obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, menjave prometnih pasov ni nakazoval s smerniki, po avtocesti ni vozil po sredini prometnega pasu, na znake policistov nekaj časa ni ustavil, po ustavitvi pa je z nedostojnim vedenjem kršil še javni red. Zaradi prekrškov policisti voznika obravnavajo v prekrškovnem postopku.


Kranjski kriminalisti so v torek pozno zvečer obravnavali prijavo osebe o sumu uživanja prepovedanih drog na javnem kraju in v tej zvezi izsledili ter obravnavali tri moške. Pri enem so našli okoli 50 gramov prepovedane droge konoplje in tehtnico, kar so mu oboje zasegli. V dejanju je Kranjčan osumljen preprodaje te droge in omogočanja uživanja mamil drugi osebi, kar je oboje kaznivo dejanje. V postopku se je tudi upiral, z nedostojnim vedenjem pa je kršil še javni red. Zaradi kaznivih dejanj neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami ter omogočanje uživanja prepovedanih drog bo Kranjčan kazensko ovaden.

Manjšo količino prepovedane droge konoplja so včeraj v Kranju zasegli še prometni policisti, osebo pa obravnavajo v prekrškovnem postopku.

V prometnih nesrečah na gorenjskih cestah včeraj ni bilo poškodovanih oseb, je pa zaradi različnih napak voznikov v več primerih nastala materialna škoda.

Pri Zgornjem Brniku je prišlo do oplaženja med dvema voziloma; v Lescah se je nesreča zgodila zaradi nepravilnega razvrščanja pred krožiščem; na Jezerskem je motorist zaradi nepravilne strani vožnje trčil v drug avtomobil

V Tržiču sta bila v manjši nesreči udeležena dva voznika osebnih avtomobilov

V Seničnem se je nesreča zgodila zaradi odvzema prednosti traktorista in nedovoljenega prehitevanja voznika osebnega avtomobila; na avtocestnem počivališču pa je bil razlog za nesrečo nepravilen premik z vozilom.

Statistika

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in dve v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa so policisti vodili postopke zaradi drog ter sumov kaznivih dejanj tatvina in ponareditev denarja.