urednistvo@preteklih24.si

Prijeli osumljenko tatvine

Včeraj okoli 14. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o izvršeni tatvini v zabavno rekreacijskem centru ob Šmartinski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec med obiskom centra izgubil zapestnico garderobne omarice, v kateri je imel denarnico iz katere mu je neznani storilec odtujil več sto evrov gotovine.


Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja, pri čemer so ugotovili, da je osumljenka našla zapestnico, po preverjanju številke omarice  pa iz nje  odtujila gotovino. Policisti so osumljenko izsledili in ji med postopkom tudi zasegli odtujeno gotovino ter jo vrnili lastniku. Zoper osumljenko bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Vlomi v objekte

V preteklih 24-urah so bili policisti obveščeni o 6 vlomih in sicer na območju Ljubljane so storilci vlomili v 2 kleti, od koder so odtujili orodje in kolo, v Litiji pa so storilci poskušali vlomiti v poslovni prostor. Obravnavani so bili tudi trije vlomi v stanovanje hiše: in sicer na območju Šiške, Most in Domžal. V vseh primerih so storilci odtujili nakit in gotovino, lastnike pa tako oškodovali za nekaj tisoč evrov.

Drzna tatvina

24. 5. 2017 nekaj po 16. uri so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o drzni tatvini na območju Bežigrada. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je bil oškodovanec pred dogodkom v bližnji bančni poslovalnici. Ko se je vrnil do svojega vozila, je opazil počeno pnevmatiko.  V času, ko je le-to menjaval so mu za zdaj še neznani storilci iz prednjega sovoznikovega sedeža odtujili denarnico, ter ga tako oškodovali za okoli 800 evrov.  Opozorilo policije: Ne odlagajte vrednejših predmetov na vidna mesta v vozilu, še posebej, če jih nimate pod nadzorom.

Prometna nesreča primorska avtocesta:

Danes  nekaj pred 8. uro je bil OKC PU Ljubljana obveščen o prometni nesreči s poškodbami na avtocesti Unec – Ljubljana, pri kraju Vrhnika. Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja je ugotovljeno, da je prometno nesrečo domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik osebnega vozila znamke Citroen C5, ki je trčil v vozilo, ki je kot zadnjo v koloni ustavljalo (zaradi razmer v promet (gost promet, jutranja konica, …). Po trčenju je prišlo še do naleta 4 osebnih  in tovornega vozila.

V naletu vozil sta bila huje poškodovana voznik in sopotnik v enem izmed osebnih vozil. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec. Zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče še vedno poteka. Smerno vozišče avtoceste proti Ljubljani pa je bilo okoli 11.30 ure odprto v celoti.