urednistvo@preteklih24.si

Zaradi udara strele v Čekovniku uničeno gospodarsko poslopje

Včeraj, 23. maja 2017 ob 14.33 uri, je bila Policija obveščena, da je v naselju Čekovnik (Občina Idrija) zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje (kozolec).


Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da se je nekaj minut pred tem nad območjem Čekovnika in širše okolice razbesnelo neurje, pri tem pa je zaradi udara strele zagorel omenjeni kozolec (v velikosti 15 x 7 metrov). Domačini so skušali ogenj pogasiti, vendar jim to ni uspelo. Iz omenjenega poslopja jim je uspelo umakniti dva kmetijska traktorja, gospodarsko poslopje pa je v celoti pogorelo skupaj z ostrešjem in drugimi predmeti oz. kmetijskim orodjem v omenjenem prostoru (v požaru sta bili uničeni nakladalna in kiper prikolica, vitel, kolo z motorjem, obračalnik, preša za sadje in več kubičnih metrov desk). Kasneje so požar pogasili gasilci PGD Idrija in PGD Vojsko.

Idrijski policisti so tujo krivdo izključili, višino materialne škode še ocenjujejo. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina denarnice v trgovini večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici

Včeraj, 23. maja 2017 v poznih popoldanskih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino denarnice v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec izkoristil trenutno nepazljivost oškodovanke in iz njene torbice, ki jo je odložila na stol v omenjeni trgovini, odtujil njeno denarnico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg osebnih dokumentov in bančne kartice tudi gotovino).

Po izvršitvi navedenega kaznivega dejanja je osumljenec kraj zapustil in z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Iz prometa izločili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola

Danes, 24. maja 2017 ob 11.35 uri, so policisti v naselju Bukovica (Občina Renče-Vogrsko) ustavili 56 letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je imel omenjeni voznik v organizmu 0.57 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da slednji ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Iz prometa izločili italijanskega voznika osebnega avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi

Včeraj, 23. maja 2017 v popoldanskih urah, so policisti na cesti med Volčjo Drago in Šempetrom pri Gorici 24–letnemu vozniku osebnega avtomobila, državljanu Italije, v postopku odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi.

Rezultat odrejenega hitrega testa pozitiven, zato so mu policisti PP Nova Gorica odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik v nadaljevanju postopka odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo zaradi kršitve prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na območju Črnega Vrha nad Idrijo kradli orodje

Včeraj, 23. maja 2017 v popoldanskih urah, so policiste obvestili o vlomu tekom noči v večji skladiščni šotor na območju Črnega Vrha nad Idrijo. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec iz omenjenega šotora odtujil različno orodje (rabljeni profesionalni motorni žagi znamke Stihl in Husqvarna, več novih mečev in verige za motorno žago) in tako oškodovancu povzročil za približno 1.200 evrov škode. Policisti PP Idrija bodo v zvezi z obravnavanim primerom kaznivega dejanja podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča

 

Včeraj, 23. maja 2017 ob 13.45 uri, so prometni policisti na hitri cesti H4 med naseljem Vogrsko in Selom (v smeri Ajdovščine) obravnavali prometno nesrečo II. kategorije in v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 60–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, med vožnjo zapeljal na zamazani in spolzki del vozišča, zaradi česar je njegovo vozilo zapeljalo oz. zaneslo desno na travnato površino, kjer se je nato prevrnilo na bok. Omenjeni italijanski voznik je bil v prometni nesreči lažje telesno poškodovan, na kraju so mu zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica.

Kasneje je bil odpeljan na nadaljnji pregled v bolnišnico v Italijo. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in GRC Ajdovščina, prav tako so ustrezno pomoč nudili tudi delavci DARS-a. Prometni policisti so v nadaljevanju postopka še ugotovili, da je bilo vozišče v navedenem času zamazano in spolzko zaradi odtekanja tovora s tujega tovornega vozila s priklopnikom (madžarskih registrskih številk). Ko bodo policisti voznika (povzročitelja prometne nesreče) madžarskega tovornega vozila izsledili, mu bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog. Starejši voznik zapeljal na otok krožnega križišča

Včeraj, 23. maja 2017 ob 15.26 uri, je bila Policija obveščena o varnostnem dogodku v cestnem prometu v središču Nove Gorice (Kidričeva ulica), kjer je 81-letnega voznika osebnega avtomobila zaobšla slabost in je z vozilom zapeljal na otok krožnega križišča. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, nato pa je bil odpeljan na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Prometna nesreča I. kategorije na hitri cesti zaradi nepravilnosti pri pritrjevanju tovora na tovornem vozilu

Včeraj, 23. maja 2017 okrog 8. ure, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na odseku hitre ceste H4 med Ajdovščino in Vrtojbo, ki se je zgodila zaradi nepravilnosti pri pritrjevanju tovora na tovornem vozilu s polpriklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da se je 42–letnemu vozniku tovornega vozila med vožnjo na omenjeni relaciji hitre ceste odprla zadnja naložena paleta, tako da so kosi lesa posledično padali po vozišču. Čez enega od odpadlih kosov lesa je nato zapeljal 33–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, pri čemer je na podvozju njegovega osebnega vozila nastala poškodba. Prometni policisti so 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog, prav tako bo uveden hitri postopek zoper pravno osebo z izdajo odločbe o prekršku.