urednistvo@preteklih24.si

Vinjen in brez dovoljenja voznice odpeljal osebni avtomobil

Ob 11.35 so policisti dobili obvestilo, da je s Sv. Petra odpeljal pijan voznik. Policisti so ga ustavili v Šmarjah. Izolan je vozil brez vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 1.45 mg/l.

Vozilo so mu zasegli (lastnici ga je vzel brez njenega dovoljenja) in ga kasneje vrnili lastnici, vozniku sledi obdolžilni predlog in kazenska ovadba za kaznivo dejanje odvzema motornega vozila.


Zasegli manjšo količino prepovedane droge

Popoldan so v Kopru državljanu Italije zasegli manjšo količino prepovedane droge, zatem pa še v Ankaranu, prav tako državljanu Italije (1,04 g. kokaina). Za oba je bil uveden hitri postopek z odločbo. Tudi na mejnem prehodu Starod so policisti pri državljanu Francije našli manjšo količino droge (1,6 grama konoplje), jo zasegli in zanj uvedli hitri postopek. Zvečer so v Ankaranu zasegli manjšo količino konoplje tudi Hrvatinčanki, kateri je sledil enak ukrep.

Požar

Ob 7.06 smo bili obveščeni o požaru v eni od trgovin v Porotorožu. Gasilci so požar pogasili, škoda se še ugotavlja, prav tako tudi natančen vzrok požara. Po prvih podatkih gre za napako na električni inštalaciji.