urednistvo@preteklih24.si

Poletje je pred vrati: Vlomil v slaščičarno in si prilastil alkoholne pijače ter sladoled

Med poostrenim nadzorom so policisti v Portorožu obravnavali vlom v slaščičarno. Neznanec si je protipravno prilastil več alkoholnih pijač, sladoled in blagajniški minimum ter tako lastnika oškodoval za 500 evrov.


Zasegli manjše količine konoplje

V Piranu so v tem času zasegli manjše količine prepovedane droge konoplja, zaradi česar bo zoper 19 letnega Pirančana uveden hitri postopek o prekršku (po 33. členu Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami).

Odklonil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog oz. nedovoljenih snovi

Zaradi nezanesljive vožnje in neuporabe zaščitne homologirane čelade so v Piranu ustavili 42-letnega voznika mopeda iz okolice Kopra. V postopku so ugotovili, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljena. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,0 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, zatem pa je bil odrejen še strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog oziroma drugih nedovoljenih snovi, katerega je odklonil. Zasegli so mu moped, zaradi storjenih prekrškov pa bo uveden posopek o prekršku z vložitvijo obdolžilnega predloga pri Okrajnem sodišču v Piranu.

Uspešno preiskali tatvino LCD televizorja

V Piranu so policisti z zbiranjem obvestil v času nadzora uspešno preiskali kaznivo dejanje velike tatvine z vlomom, storjeno 17. 4. 2017. Storilec si je takrat prilastil televizijo LG. Prav to so sedaj zasegli 20 letnemu Pirančanu, ki jo je za 75 evrov kupil od 37-letnega Pirančana, sicer večkratnega storilca tovrstnih kaznivih dejanj. Policisti bodo zoper slednjega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine, zoper 20-letnika pa kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja.

Kolegom iz Postaje konjeniške policije Ljubljana se zahvaljujemo za pomoč. Glede na to, da je bilo tovrstno sodelovanje zelo uspešno, pa tudi odlično sprejeto med domačini, ga bomo zagotovo ponovili.