urednistvo@preteklih24.si

Obravnavali 10 vlomov

V preteklih 24-urah so bili policisti obveščeni o 10 vlomih in sicer na območju Bežigrada so storilci vlomili v poštni nabiralnik, v Domžalah v poslovni prostor garaž, v Medvodah v počitniško prikolico, na območju Ljubljane pa je bilo vlomljeno tudi v 3 kleti. Odtujeni so bili različni drobni predmeti, nastalo pa je za nekaj sto evrov škode.


V času med 20. in 22. 5. 2017 so neznani storilci vlomili v poslovne prostore v okolici Litije od koder so odtujili bakrene kable. Podjetje so oškodovali za okoli 4500 evrov.

24. 5. 2017 okoli 1. ure je občan obvestil OKC PU Ljubljana, da zamaskirana neznanca vlamljata v novogradnjo stanovanjske hiše v okolici Medvod.

Na kraju so posredovali policisti, ki so v bližini kraja vloma prijeli eno osebo. Med postopkom so 51-letnemu osumljencu zasegli tudi orodje, za katerega se sumi, da je bilo uporabljeno za izvrševanje kaznivih dejanj. 51-letniku je bila odvzeta prostost, policisti pa s preiskavo kaznivega dejanja nadaljujejo tudi v smeri identifikacije še drugega osumljenca.

Rop, roparski tatvini

23. 5. 2017 nekaj pred 22. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o roparski tatvini na Komenskega ulici v Ljubljani.

Ugotovljeno je bilo, da je do 28-letnega oškodovanca pristopil neznani storilec ter zahteval njegov telefon. Ker ga mu ga takoj ni izročil ga je storilec zgrabil in mu ga tako odtujil. Po dejanju je pobegnil v smeri Resljeve ulice in nato neznano kam. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Danes okoli 6. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o roparski tatvini na Ljubljanski cesti v Domžalah.

Po do sedaj zbranih obvestilih sta osumljenca pristopila do oškodovanke, ter ji odtujila žensko torbico. Pri tem je oškodovanka padla po tleh in se poškodovala. Storilca sta po dejanju peš pobegnila s kraja v smeri Kolodvorske ulice.

Takoj po prejetem obvestili so policisti pri pregledu okolice prijeli dva osumljenca. Ker vse aktivnosti še potekajo bo več znano tekom dneva oz. v prihodnjih dneh.

Drzni tatvini

23. 5. 2017 nekaj pred 20. uro so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na Viču. Oškodovancu je neznanec iz denarnice odtujil gotovino, nato pa s kraja pobegnil.

Istega dne okoli 20. ure so bili policisti obveščeni tudi o drzni tatvini na območju Bežigrada. Ugotovljeno je bilo da so starejši oškodovanki med 22. in 23. 5. 2017 neznani storilci iz odklenjenega stanovanja odtujili nekaj gotovine in nakit.

Policisti v obeh primerih še zbirajo obvestila.

Prometna nesreča, hude poškodbe

23. 5. 2017 dopoldne so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s poškodbami.
Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo 21. 5. 2017 okoli 16. ure v Centru Ljubljane, ko je kolesar trčil v peško, ki je hodila ob nabrežju Ljubljanice (Breg). Peška je v nesreči utrpela hude poškodbe.

Glede okoliščin nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.