urednistvo@preteklih24.si

En pozitiven na droge, druga dva pod vplivom alkohola

Policisti so včeraj obravnavali tri voznike, ki so s svojo udeležbo povzročali tveganje za ostale udeležence. Dva taka voznika so obravnavali radovljiški policisti in enega iz prometa izločili, ker je bil pozitiven na hitri test za prepovedane droge in je odklonil strokovni pregled, drugemu pa so nadaljnjo vožnjo prepovedali zaradi vožnje avtomobila pod precejšnjim vplivom alkohola (0,74 mg/l). Z 0,61 mg/l alkohola so iz prometa enega voznika izločili tudi gorenjski prometni policisti.


V vseh primerih takih voženj gre za zelo tvegano in nevarno početje, ker voznik v primerjavi s treznim voznikom povsem drugače in večinoma napačno ocenjuje in dojema situacije v prometu. Učinek alkohola in drog zato zelo nevaren in povzroča mnoge nesreče in ogrožanja. Zato je taka udeležba v prometu nesprejemljiva in prepovedana!

Včeraj spet dve nesreči kolesarjev in enega motorista

Kolesarji so bili v tem tednu udeleženi v štirih nesrečah, po dvakrat v ponedeljek in včeraj. V ponedeljek sta se nesreči zgodili zaradi odvzema prednosti na prehodu za pešce, kar je bil razlog na strani voznika osebnega avtomobila, in neprilagojene hitrosti v povezavi z alkoholom voznika kolesa. Včeraj pa je bilo trčenje kolesarja in voznice osebnega avtomobila prijavljeno na Kokrici in na območju Bohinja, kjer je kolesar padel sam. Med spustom iz Voj se je mu je ugreznil neutrjen del bankine in je zato padel ter se poškodoval. V še eni nesreči je bil včeraj udeležen tudi motorist, ki je v Kranju padel zaradi vožnje preblizu roba vozišča.

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel deset obvestil o prometnih nesrečah, pet prijav o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj vlom in ponareditev denarja. Policisti so obravnavali še manjši požar v industrijskem objektu v Tržiču, kjer je zagorelo včeraj zjutraj. Policisti niso ugotovili tuje krivde, nastala je manjša materialna škoda, poškodovana pa ni bila nobena oseba.