urednistvo@preteklih24.si

V preteklih 24 urah 9 vlomov

Policisti PU Ljubljana so bili obveščeni o 9 vlomih v objekte. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je v 5 primerih ostalo pri poskusih, saj storilci niso odtujili ničesar. V enem primeru so neznani storilci v času med 20. in 22. 5. 2017 vlomili v prodajno stojnico v Centru Ljubljane, odtujili so nekaj gotovine. V okolici Grosupljega pa so prav tako za zdaj še neznani storilci v času med 20. in 22. 5. 2017 vlomili v poslovne prostore delavnice, od koder pa so odtujili orodje. Lastnika so oškodovali za okoli 2500 evrov.


Prijeti osumljenki drzne tatvine

Policistki Policijske postaje za izravnalne ukrepe Ljubljana sta 22. 5. 2017 okoli 09.45 na Ciril Metodovem trgu v Ljubljani zalotili mladoletnici (državljanko Hrvaške in državljanko BiH), ki sta oškodovanki (drž. Kitajske – turistka), iz torbice, ki jo je imela obešeno preko ramena, poskušali odtujiti denarnico.

Med postopkom je bil pri eni izmed osumljenk zasežen šest kraki kovinski predmet v etuiju- »šuriken«. Zaradi suma, da gre za prepovedano orožje, kategorije A – hladno orožje in ga je prepovedano nabavljati in imeti v posesti, je bil navedeni predmet zasežen. Zaradi kršitev določil Zakona o orožju pa bo zoper kršiteljico podan obdolžilni predlog.

Najdeni kadavri dveh labodov

Policisti PU Ljubljana so bili obveščeni, da so ob sotočju ob Zaloški cesti najdeni kadavri dveh labodov ter gnezdo z razbitimi jajci. Na kraju so policisti opravili ogled in zbrali obvestila ter o dogodku obveščali VURS. Na kraju je za kadavre poskrbel higienik.

Prve ugotovitve kažejo, da gre za poškodbe, ki bi jih lahko povzročila druga žival (sum na kuno).

Prometna nesreča, huje poškodovana kolesarka

22. 5. 2017 nekaj pred 10. uro je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s poškodbami na Vrhniki. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 80-letna kolesarka peljala po lokalni cesti iz smeri Ceste 6. maja v smeri proti Cesti Gradenj, v napačno smer enosmerne ulice. Takrat se je iz dvorišča na vozišče vzvratno vključeval voznik osebnega vozila s katerim sta se oplazila. Po tem je voznica kolesa padla in se huje poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v KC Ljubljana.

In še statistika …

V preteklih 24-urah  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 69 dogodkov, s področja javnega reda in miru 39 dogodkov in s področja prometne varnosti 54 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali  7 tatvin in 9 vlomov ter 3  poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnostni so obravnavali 9 prometnih nesreč, v kateri je nastala materialna škoda, 5 nesreč v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe ter dve prometni nesreči s hujšimi poškodbami. Kršitelju cestno prometnih prepisov je bilo zaseženo vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju, 1 oseba je bila pridržana. Zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih pa so policisti posredovali 2 krat.