urednistvo@preteklih24.si

Zaključek akcije “Hvala, ker ne uporabljate mobilnika med vožnjo”

Med 10. in 30.4.2017 je na območju Pomurja potekala preventivna akcija, ki sta jo v sodelovanju pripravila PU Murska Sobota in Center varne vožnje Murska Sobota. Glavni cilj projekta je bil , da se pohvali in nagradi pravilno ravnanje vestnih voznikov, ki pa so na žalost prava redkost na naših cestah, vsaj kar se uporabe mobitelov med vožnjo tiče.

FOTO: PU Murska Sobota

Boris Žibrat: “V okviru preventivnega projekta  so policisti na območju PU Murska Sobota med rednim delom naleteli na 35 vzornih voznikov, ki telefonskega klica niso opravili med vožnjo, temveč so se ustavili na primernem mestu, ter s tem poskrbeli za svojo varnost in varnost drugih udeležencev. Med postopkom so ti izpolnili tudi nagradni kupon, s katerim so pridobili možnost sodelovanja v žrebanju.”

17.5.2017  sta direktorica centra varne vožnje (CVV), Polonca Kočar in inšpektor Sektorja uniformirane policije PU Murska Sobota, Boris Žibrat, na poligonu CVV izžrebala deset nagrajencev, ki se bodo v začetku junija udeležili brezplačnega treninga varne vožnje, prejeli pa bodo tudi nekaj promocijskih daril Policije.

Nagrajence bodo v prihodnjih dneh obiskali policisti območnih policijskih postaj in jim izročili nagrade – kupon za brezplačni trening varne vožnje ter promocijska darila Policije.