urednistvo@preteklih24.si

V Mednem vlak povozil osebo, v Grosupljem rop pošte

Danes, 22. 5. 2017 nekaj po polnoči je bila PU Ljubljana obveščena o dogodku v Mednem,  v katerem je vlak povozil pešca. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je mednarodni potniški vlak vozil iz smeri Šiške proti Medvodam, ter pri kraju Medno povozil osebo, ki je takrat stopila na železniške tire. Moški je umrl na kraju dogodka. Glede na zbrana obvestila ne gre za nesrečo. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, prav tako še ni znana identiteta moškega.


Rop pošte, okolica Grosupljega

20. 5. 2017 okoli 10.45 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen o ropu pošte v okolici Grosupljega.
Na kraj so bili poslani policisti, ki so takoj pričeli z vsemi aktivnostmi, ki so ob takšnih dogodkih predvidene. Vključen je bil tudi policijski helikopter.

Z zbranimi obvestili je ugotovljeno, da je zamaskirani neznanec vstopil v prostore pošte, ter od uslužbenke z grožnjami, ki jih je podkrepil s pištolo zahteval gotovino. Sam je nato odtujil nekaj sto evrov nakar pa s kraja pobegnil neznano kam.

V dogodku ni bil nihče poškodovan. Kriminalisti s preiskavo kaznivega dejanja ropa nadaljujejo.

Vlom v hišo

21.5. 2017 okoli 13. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o vlomu v hišo.
Ugotovljeno je bilo, da so v času med 18. in 21. 5. 2017 so za zdaj še neznani storilci vlomili v stanovanjsko hišo na območju Most. Iz prostorov so odtujili nakit, fotoaparat. Lastnika so oškodovali z okoli 1800 evrov.

Prijeti tujci, Petrina

21. 5. 2017 v jutranjih urah so policisti Policijske postaje Kočevje v bližini mejnega prehoda Petrina izsledili 8 državljanov Afganistana. Ugotovljeno je bilo, da so slednji pripotovali peš in z različnimi prevoznimi sredstvi iz Republike Hrvaške. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili po končanem postopku nameščeni v Azilni dom.

Vlom v osebno vozilo, prijet osumljenec

20. 5. 2017 okoli 9. ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen o vlomu v parkirano vozilo znamke Alfa romeo ob Kotnikovi ulici v Ljubljani. Posredovali so policisti, ki so z zbranimi obvestili ugotovili, da je neznanec postopal po parkirišču in si ogledoval parkirana vozila, nakar je na enem izmed njih razbil steklo in segel v notranjost vozila. Dogodek so opazili občani in policist, v svojem prostem času, ki je nato tudi prijel 30-letnega osumljenca in ga predal v nadaljnji postopek.

Ugotovljeno je bilo, da je 30-letnik (iz Trebnjega) storile dejanje v času, ko je bil na prostem izhodu, saj prestaja zaporno kazen na odprtem oddelku. Predan je bil pravosodnim policistom. 30-letni osumljenec ni odtujil ničesar, s svojim dejanjem pa je povzročil okoli 400 evrov materialne škode.

Požar Vič

19. 5. 2017 okoli 12.30 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen o požaru na stanovanjski hiši na območju Murgel. Policisti so kraj zavarovali, gasilci pa pogasili požar. Glede na zbrana obvestila in opravljen ogled kraja je zagorelo v kuhinji, požar pa se je nato razširil po bivalni površini hiše, vzrok za požar je po do sedaj znanih okoliščinah tehnična napaka na električnem razdelilniku. V požaru je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali.

Požar Center (Tabor)

19. 5. 2017 okoli 15.30 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen o požaru na športni dvorani v Centru Ljubljane (Tabor). Posredovali so policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki so v nadaljevanju tudi požar pogasili. Zaradi požara je bilo iz objekta evakuiranih šest oseb. Poškodovan ni bil nihče.
Po zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da se je požar razvil na strehi objekta, kjer je potekala obnova, nato pa se je požar razširil na celotno ostrešje.

Glede na zbrana obvestila in opravljen ogled je ugotovljeno, da so podani sumi kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti, tako da se kriminalistična preiskava nadaljuje. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša približno 50.000 evrov.

Vožnja pod vplivom alkohola

19. 5. 2017 okoli 16.30 ure so policisti ustavili osebno vozilo znamke VW Passat, katerega voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 0,63 mg/l alkohola v organizmu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik vozi brez vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli. Z zbranimi obvestili in samimi dejanji voznika je bilo utemeljeno pričakovati, da bo voznik z vožnjo nadaljeval z drugim vozilo, zato je bilo zoper voznika odrejeno tudi pridržanje.

Policisti so 21. 5. 2017 okoli 10. ure imeli v postopku na Ptujski ulici v Ljubljani voznika osebnega vozila znamke BMW X3, kateri je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal 1,44 mg/l alkohola v organizmu. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje.

Policisti PP Ribnice so 20. 5. 2017 v večernih urah zaradi kršitve cestno prometnih predpisov (vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja) zasegli kmetijski traktor znamke IMT 539 DE LUXE, katerega voznik je bil preizkušen z elektronskim alkotestom, kateri je pokazal 1.43 mg/l alkohola v organizmu.

Prometna nesreča IV. Kategorije

19. 5. 2017 okoli 18.30 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na avtocesti pri kraju Brezovica.

Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 41-letni drž. Bolgarije vozil tovorno vozilo DAF, po desnem prometnem pasu desnega smernega vozišča avtoceste A1, iz smeri Brezovice proti Kozarjem. Na nadvozu čez Tržaško cesto je naletel na počasi premikajočo kolono vozil zaradi zgostitve prometa. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo pa vozila kljub zaviranju ni uspel ustaviti in je z desno polovico sprednje strani vozila trčil v zadnji levi vogal osebnega avtomobila Citroen C4, katerega je vozila 49-letna voznica pred njim, kot zadnja v naveden koloni vozil. Po trčenju v vozilo je 41-letni voznik izgubil oblast nad svojim vozilom, tako, da se je vozilo v celoti (s polpriklopnikom) prevrnilo na bok in zdrselo desno preko odstavnega pasu. Med drsenjem je vozilo prebilo kovinsko odbojno ograjo in zdrselo z nadvoza ter se s sprednjim delom naslonilo na nabrežino, kjer se končuje nadvoz.

Voznik tovornega vozila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju prometne nesreče. Zdravniško pomoč pa so iskali tudi voznica in njena dva potnika v vozilu, utrpeli so lažje poškodbe. V nesreči je nastalo za okoli 100.000 evrov materialne škode.
Policisti s preiskavo okoliščin nesreče še nadaljujejo.