urednistvo@preteklih24.si

V delovni nesreči v Šempetru pri Gorici huje poškodovan 36–letni delavec

Danes, 22. maja 2017 ob 8.51 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o delovni nesreči v Šempetru pri Gorici. Po prvih zbranih podatkih je do omenjene nesreče prišlo med obnovitvenimi deli strehe ene od gospodarskih družb na območju Šempetra pri Gorici.


Med izvajanjem del se je eden od tramov zlomil, tako da je 36-letni delavec zunanjega izvajalca posledično padel s strehe približno sedem metrov na betonska tla v omenjeni zgradbi in se predvidoma huje telesno poškodoval (sum poškodbe hrbtenice). Delavec je bil na kraju pri zavesti. Kasneje so poškodovanemu delavcu zdravniško pomoč nudili v šempetrski bolnišnici in ga nato s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Glede omenjene delovne nesreče so policisti obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici, na kraju je bil tudi pristojni delovni inšpektor. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin delovne nesreče in če bodo pri tem ugotovili, da obstajajo znaki uradno pregonljivega kaznivega dejanja, bodo v zvezi s tem podali ustrezen ukrep.

Voznik se je izognil trčenju z divjadjo in se zaletel v brežino

Danes, 22. maja 2017 ob 4.20 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Most na Soči – Idrija. Po sedaj zbranih podatkih je 26–letnemu vozniku osebnega avtomobila med vožnjo iz smeri Dolenje Trebuše proti Stopniku na cesto pred njegov osebni avtomobil skočila manjša divjad (lisica). Voznik je zaradi tega močno zaviral, se trčenju z manjšo divjadjo izognil tako, da je zapeljal na levo smerno vozišče in se posledično z vozilom zaletel v brežino. Zaradi prometne nesreče je bilo osebno vozilo nevozno. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Požar v stanovanju stanovanjskega bloka v Novi Gorici

Včeraj, 21. maja 2017 ob 12.24 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru v stanovanju stanovanjskega bloka v Novi Gorici (Rutarjeva ulica). Na kraj so bili napoteni policisti PP Nova Gorica, ki so na kraju z zbiranjem obvestili med drugim ugotovili, da se je v kuhinji stanovanja vnelo olje na štedilniku.

Gasilci GE JZGRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica so požar kasneje pogasili in stanovanje prezračili. Prav tako je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da so stanovalko iz stanovanja rešili sosedje, ki so jo iz prenesli iz omenjenih prostorov. Kasneje so starejšo stanovalko reševalci NMP ZD Nova Gorica odpeljali na preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico zaradi vdihavanja dima.

Omenjena starejša oseba v požaru ni bila telesno poškodovana, tudi zahvaljujoč občanom, ki so jo pravočasno rešili in izkazali požrtvovalnost pri reševanju človeškega življenja ter s tem preprečili morebitne hujše posledice. Zaradi požara je nastala materialna škoda za nekaj tisoč evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo v zvezi z obravnavanim primerom s poročilom obvestili pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tujim državljanom zasegli manjše količine posušene rastline in belega prahu zaradi suma, da gre za prepovedano drogo

Včeraj, 21. maja 2017 v nočnem času, so policisti v Novi Gorici imeli v postopku tri tujce (stari 20, 24 in 28 let), vsi državljani Italije, in jim v postopkih zasegli manjše količine zelene posušene rastline in belega prahu, saj policisti utemeljeno sumijo, da gre za prepovedano drogo. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v navedenih primerih za prepovedano drogo, bodo policisti zoper italijanske državljane uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitev določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Na Ajdovskem se je mlajši tuji voznik se je zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v steber javne razsvetljave

Včeraj, 21. maja 2017 ob 5.43 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije zaradi neprimerne hitrosti v krožnem križišču v Ajdovščini in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po sedanjih ugotovitvah je 20–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Bolgarije, v omenjeno krožno križišče pripeljal iz smeri ulice Tovarniška cesta, prevozil cestni otok in na drugi strani z vozilom trčil v steber javne razsvetljave.

Mlajši voznik je bil v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovan (utrpel je udarec v predel glave). Kasneje so ga na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policistom in reševalcem so na kraju ustrezno pomoč nudili tudi gasilci GRC Ajdovščina. V nadaljnjem postopku so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je imel v organizmu 0,25 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Prometni policisti so mu zaradi več kršitev prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Goriških Brdih udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 21. maja 2017 ob 17. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v naselju Medana (Občina Brda). Po sedaj zbranih podatkih je zaenkrat še neznana voznica osebnega avtomobila (znamke Fiat Punto), sive barve, italijanskih registrskih številk, pri obračanju vozila na parkirišču enega od tamkajšnjih gostinskih objektov trčila v drugo parkirano osebno vozilo.

Pri tem je na drugem osebnem vozilu nastala materialna škoda (poškodovan je bil prednji levi del odbijača). Ko bodo policisti omenjeno voznico izsledili, ji bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V okolici Idrije iz prometa izločili mlajšega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola

V soboto, 20. maja 2017 ob 00.25 uri, so policisti na območju Spodnje Idrije pri nadzoru cestnega prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa na predpisan znak policistov (ni upošteval svetlobnih znakov) ni ustavil in je nadaljeval z vožnjo v eno od tamkajšnjih ulic, kjer se je z vozilom ustavil. Policisti PP Idrija so mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat odrejenega preizkusa z alkotestom je pokazal, da je imel 22–letni voznik v organizmu 0.69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in na podlagi določb Zakona o prekrških (po 113.a členu navedene zakonodaje) začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper omenjenega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Na Bovškem sta se v prometnih nesrečah poškodovala dva motorista, oba državljana Nemčije

V soboto, 20. maja 2017 ob 6.43 uri, so policiste obvestili, da je na regionalni cesti med naseljema Prede in Strmec (Občina Bovec) padel in se poškodoval voznik motornega kolesa (znamke Triumph). Ugotovljeno je bilo, da je 29–letni voznik motornega kolesa motorist, državljan Nemčije, na omenjeni cesti po klancu navzdol počasi vozil v skupini motoristov (v smeri naselja Strmec). V omenjeni vasi, kjer je delovna zapora, mu je pri vožnji mimo delovišča pri menjanju prestave skoraj zablokiralo zadnje kolo, zaradi česar je posledično padel po vozišču.

Zaradi padca je bil nemški motorist predvidoma lažje telesno poškodovan (poškodba desnega ramena). Kasneje so poškodovanega motorista zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, bovškim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Bovec. Kasneje so reševalci poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v sosednjo Avstrijo. Policisti PP Bovec bodo omenjeni varnostni dogodek v cestnem prometu zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

– Že v petek, 19. maja 2017 ob 17.24 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije v Bovcu in v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je 52–letni motorist, državljan Nemčije, vozil v skupini motoristov po regionalni cesti iz Bovca proti Kobaridu in približno 200 metrov izven naselja Bovec zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na pesek in padel. Pri padcuse je nemški motorist telesno poškodoval (poškodba ključnice). Kasneje so ga na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, bovškim policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudi tudi gasilci PGD Bovec. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali do Predela, kjer so ga predali v nadaljnjo oskrbo avstrijskim kolegom, ki so ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v tujino.

Na Tolminskem se je lažje poškodoval 39-letni voznik skuterja

V soboto, 20. maja 2017 okoli 16. ure, so policiste obvestili tudi o prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem (na Rodnah), kjer je padel in se poškodoval motorist. Ugotovljeno je bilo, da je 39–letni voznik motornega kolesa vozil kolo z motorjem (skuter) iz smeri glavne ceste proti naselju Žabče. Ko je z glavne ceste zavijal desno proti omenjeni vasi (Žabče), je zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem cestišču izgubil oblast nad vozilom, tako da je s skuterjem zdrsnil na desni bok.

Lažje poškodovanega voznika so na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga nato z reševalnim vozilom prepeljali v ZD Tolmin, nato pa v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje. Zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa so mu policisti izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči v okolici Kobarida voznik osebnega vozila lažje telesno poškodovan

V prometni nesreči, ki se je konec prejšnjega tedna oz. v petek, 19. maja 2017, zgodila na cesti med vasjo Kamno in Kobaridom (v kraju imenovanem Pod skalco) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 47–letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Tolmina proti Kobaridu.

Med vožnjo je v levem nepreglednem ovinku z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom trčil v levi bočni del osebnega avtomobila, s katerim se je v nasprotni smeri peljal 54–letni voznik. Policisti so 47-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola. V nadaljevanju postopka je bil zoper njega odrejen strokovni pregled, ki so ga opravili v ZD Tolmin. Drugi udeleženec (54-letni voznik) je bil v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovan (sum zvina vratnih vretenc).

Na kraju so ga zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in ga po nudeni pomoči napotili v domačo nego. Policistom in reševalcem so na kraju pomoč nudili tudi gasilci PGD Kobarid. V zvezi z omenjeno zadevo so policisti obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Tolminski policisti bodo zoper povzročitelja prometne nesreče podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu (po 324. členu KZ-1).