urednistvo@preteklih24.si

Udeleženec prometne nesreče umrl zaradi nenadne srčne odpovedi

Zadnji aprilski dan je policija obravnavala prometno nesrečo na regionalni cesti med Pernico in Lenartom, izven naselja Ložane. Pred uvozom na avtocesto se je takrat zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 77-letni moški. Njegovi trije sopotniki so se lažje telesno poškodovali, voznica soudeleženega vozila pa huje.


Dne 18. 5. 2017 so policisti iz UKC Maribor prejeli obvestilo, da je povzročitelj prometne nesreče umrl zaradi nenadne srčne odpovedi, v povezavi s predhodnimi obolenji. Ker smrt udeleženca ni posledica prometne nesreče, bomo to prometno nesrečo obravnavali kot prometno nesrečo III. in ne IV. kategorije. Pristojnemu tožilstvu bomo podali poročilo.

V letošnjem letu se je glede na opisano na območju PU Maribor zgodilo 8 prometnih nesreč IV. kategorije, v katerih je umrlo 9 ljudi. V primerljivem obdobju lanskega leta se je zgodilo 9 takih nesreč, v njih pa je umrlo 9 ljudi.

Bogat vlomilski plen

Neznani storilec je v noči na 20. 5. 2017, vlomil v priklopno tovorno vozilo, parkirano na nezavarovanem makadamskem parkirišču v Benediktu. Iz notranjosti priklopnega vozila je odtujil del natovorjenih parfumov znamke Versace.

Materialna škoda znaša okoli 100.000 evrov.

Prometna nesreča III. kategorije

Včeraj, okoli 13. ure se je na lokalni cesti v Polički vasi, na 3. kolesarski dirki občine Pesnica,  zgodila prometna nesreča III. kategorije. 21-letna kolesarka je med spustom po klancu navzdol zapeljala na levo stran vozišča in zaradi tega trčila v osebni avtomobil, ki ga je 36-letni voznik pripeljal iz nasprotne smeri, po klancu navzgor. Kolesarka se je ob tem hudo telesno poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. Kolesarji so v skladu s predpisanimi tekmovalnimi predpisi v razpisu, vozili na lastno odgovornost in ob upoštevanju prometnih predpisov.

Policisti obvestila o prometni nesreči še zbirajo in preiskujejo okoliščine le-te. Po zaključku preiskave bodo izvedli ustrezen ukrep.