urednistvo@preteklih24.si

Pri Sv. Antonu zagorelo vozilo

Okrog 15.00 ure so Koprski policisti bili obveščeni o požaru na osebnem vozilu pri Sv. Antonu.  Na kraju so ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane vozil proti Kubedu. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, s kolesom trčil v robnik, vozilo pa je zatem zavrtelo, obrnilo nazaj, ustavilo pa se je na nabrežini na desnem robu.

Pri tem je avto zagorel, požar pa je pogasil voznik, ki je pripeljal za njim. Vozniku, ki se je v nesreči lažje poškodoval, alkotest ni pokazal prisotnosti alkohola, odrejen pa mu je bil strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Po prejemu rezultatov mu sledi obdolžilni predlog.


Ob 14.49 je 28-letna voznica osebnega avtomobila v Kopru zaradi neprilagojene hitrosti odvzela prednost 55-letnemu vozniku mopeda na prehodu za kolesarje, ki je padel in se huje poškodoval (zlom golenice). Mopedistu je alkotest pokazal 0,56 mg/l. Povzročiteljici sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, vozniku mopeda pa palčilni nalog zaradi alkohola.

Na mejnem prehodu Sočerga so v vozilu 40-letnika z okolice Kopra policisti našli manjšo količino posušenih zeleno rjavih rastlinskih delcev ter manjši zavitek alu-folije z belo prašnato snovjo. Sledi ekspertiza in ustrezen ukrep glede na rezultat. Zvečer pa so piranski policisti mladoletniku zasegli zavitek s posušenimi rastlinskimi delci. Poslano bo na ekspertizo, sledi obdolžilni predlog.

Sobota

Ob 2.40 sta se v Postojni stepla dva fanta. Ob prihodu policistov na kraj so imeli varnostniki pod nadzorom moškega, vklenjenega v lisice, ki ni upošteval ukazov varnostnikov, ko so ga pozvali naj zaradi nedostojnega vedenja zapusti prireditveni prostor (kršitev 89/1-8 v zvezi 45/1-2 čl. Zakon o zasebnih varovanjih). Policisti so ugotovili, da je bil 39-letni domačin vidno pod vplivom alkohola, nadaljeval je s kršitvijo in je žalil policiste, varnostnike in druge udeležene osebe (kršitev 7/2 čl. ZJRM). Odredili so mu pridržanje, izdan mu je bil plačilni nalog (Zjrm-1 po 6/1, 6/2, 7/2, ZZasv 22/1 89/1/8 zv 45/1-2).

Ob 2.55 pa so imeli policisti v Kopru na Ferrarski v postopku voznika osebnega avtomobila iz Izole, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,62 mg/l. V času postopka je izražal namero, da bo nadaljeval z vožnjo, zato mu je bilo odrejeno pridržanje po 24/I ZPrCP. Zanj bo podan obdolžilni predlog po 4. točki 5. odstavka 105. člena ZPrCP.

Zvečer nas je poklical Izolan in povedal, da ga je sosed udaril po glavi. Ob prihodu policistov na kraj je vinjen 63-letni sosed žalil vse prisotne in ni upošteval zakonitih ukazov, zato so mu odredili pridržanje. Sledi mu plačilni nalog (po 6/1 in 22/1 ZJRM).

Nedelja

Ponoči so imeli v enem od lokalov v Luciji težave z državljanko Avstrije, ki je nadlegovala goste. 48 letnici so policisti izdali plačilni nalog.

V Portorožu so državljanu Moldavije, ki začasno prebiva v Portorožu, zasegli 5 manjših zavitkov marihuane. V Sežani pa so državljanu Italije zasegli manjšo količino belega prahu (MDA) in manjšo količino posušenih travnatih delcev (konoplja). Obema sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 5.52 je bila v Izoli prometna nesreča. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je nesrečo povzročil 53-letni voznik osebnega avtomobila z okolice Kopra, ki je vozil proti Belvederju. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče, po katerem se je pravilno pripeljal 65-letnin voznik osebnega avtomobila, v katerega je trčil. Povzročitelju je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,85 mg/l. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Zvečer je na Rakitovcu z vlakom vstopil v Slovenijo 22-letnik iz Škofje Loke. Policisti so pri pregledu prtljage pri njemu našli mlinček z rastlinskimi delci, za katere je bil podan sum, da gre za prepovedano drogo. Zatem je izročil še vrečko za tobak, v kateri so bile tri pravokotne tablete roza barve in zavitek alu folije z rastlinskimi delci, za katere je bil podan sum, da gre za prepovedano drogo. Zaradi suma, da so zasežene snovi prepovedane droge, so mu bili premeti zaseženi. Sledi ekspertiza in ustrezen ukrep glede na rezultat.

Ponedeljek

Ponoči je nekdo vlomil v knjigarno v Izoli, od koder je odnesel nekaj denarja iz blagajne. V Izoli so vlomili tudi v slaščičarno, od koder so prav tako ukradli nekaj gotovine. Ponoči je nekdo vlomil še v frizerski salon v Izoli in odnesel starejši prenosni računalnik in 20 evrov ter v restavracijo, od koder so prav tako ukradli blagajniški minimum.