urednistvo@preteklih24.si

V litru izdihanega zraka imel 0,93 miligramov alkohola

Med kontrolo prometa v Krškem so policisti nekaj pred 21. uro ustavili voznika osebnega avtomobila iz Sevnice in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 33-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,93 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.


Vlomi in tatvine

Na Mirni je v noči na 11. 5. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil vrtni traktor znamke Husqvarna. Škode je za okoli 5300 evrov.

Šentjernejski policisti so bili obveščeni, da je v noči na 11. 5. v okolici Šentjerneja neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 1000 evrov.

Popoldne je v Brežicah nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit.

Statistika

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so kršitelju cestnoprometnih predpisov zasegli avtomobil, v Krškem pa pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu.