urednistvo@preteklih24.si

Na Goriškem prometni policisti obravnavali hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 10. maja 2017 v popoldanskih urah, so prometni policisti v Novi Gorici imeli v postopku 32 letnega voznika neregistriranega motornega kolesa (znamke Stomp) in pri tem ugotovili, da je slednji vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako ni uporabljal motoristične čelade.

Policisti so mu omenjeno motorno kolo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0,36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo prometni policisti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Pes pokončal domačo žival

Včeraj, 10. maja 2017 v dopoldanskih urah, je bila Policija obveščena, da je pes (pasme Aljaški Malamut) na pašniku v bližini Bovca pokončal ovco. Z zbiranjem obvestil je bilo med drugim ugotovljeno, da je omenjeni pes včeraj zjutraj pobegnil lastniku (pes ni bil na povodcu ali drugače zavarovan) in na omenjenem pašniku najprej pregnal in nato pokončal ovco. Lastniku domače živali je bila s tem povzročena škoda v višini 300 evrov. Policisti PP Bovec v tej zvezi vodijo prekrškovni postopek zoper 46–letnega lastnika psa, državljana Nizozemske, zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali. Obveščena bo tudi pristojna veterinarska inšpekcijska služba.

V prometni nesreči I. kategorije v okolici Idrije udeleženo osebno vozilo in avtobus

Danes, 11. maja 2017 ob 6.28 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije v okolici Idrije in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebno vozilo in avtobus). Ugotovljen je bilo, da je 61–letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Idrije proti Godoviču in med vožnjo na dvopasovnici (v Zali) prehiteval pred seboj vozeči avtobus, ki ga je vozil 54–letni voznik. Po prehitevanju se voznik osebnega avtomobila ni varno vključil nazaj na prometni pas in je z zadnjim delom osebnega avtomobila oplazil prednji levi del avtobusa. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti PP Idrija so 61-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Neznanec na Bovškem poškodoval osebno vozilo

Včeraj, 10. maja 2017, so policisti obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v naselju Bovec. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec tekom včerajšnjega dne z ostrim predmetom poškodoval (oz. podrsal prednja in zadnja desna vrata ter desni bok vozila) parkirano osebno vozilo znamke BMW). S tem dejanjem je neznani storilec lastniku povzročil za približno 200 evrov materialne škode. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo bovški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.