urednistvo@preteklih24.si

Huda telesna poškodba pri delu

Včeraj okoli 11. ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o nesreči pri delu na območju Šiške (v Ljubljani). Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 75-letni moški (kot podizvajalec) pred več leti na objektu izvajal dela (fasado).

Zaradi reklamacije je odšel sam preveriti stanje, ob spuščanju po zunanji strani gradbenega odra iz tretjega nivoja na drugi nivo, pa je padel v globino približno 5 metrov. V dogodku je utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana. O nesreči je bila obveščena tudi pristojna (delavna) inšpekcija. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Zaloten v stanovanju

10. 5. 2017 nekaj po 12. uri je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da je v stanovanju na Cesti na Mesarico v Ljubljani oškodovanka zalotila neznanca, ki je nato pobegnil. Na kraju so posredovali policisti, ki so osebo kmalu izsledili na Jeranovi ulici.

Ugotovljeno je bilo, da gre za 34-letnega drž. Češke. Med postopkom so mu policisti našli in zasegli (gotovino in nakit) predmete, za katere se sumi, da izvirajo iz izvršenih kaznivih dejanj. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 (v postopku je bil žaljiv in agresiven do policistov) in ZPPreb mu je bil izdan plačilni nalog. Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali v smislu identifikacije lastnikov zaseženih predmetov (sum da izvirajo iz vlomov).

Prijeta osumljenka drznih tatvin

10. 5. 2017 nekaj pred 16. uro je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da v okolici Grosupljega (Šmarja) ženska vsiljivo berači in zvoni po stanovanjskih hišah.Na kraj so bili napoteni policisti PP Grosuplje, so pri pregledu območja izsledili osebo – 52-letno državljanko Hrvaške.

Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je omenjena 52-letnica na območju Šmarja že v marcu 2017 izvršila dve drzni tatvini iz stanovanjskih hiš. V obeh primerih je oškodovanca (stara 83 in 70 let) zamotila, nato pa izkoristila njuno trenutno nepozornost ter prostorov hiše odtujila gotovino ( okoli 300 evrov). Policisti bodo z zbiranjem obvestil nadaljevali in po vseh zbranih obvestilih zoper 52-letnico podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča s hudimi poškodbami, Kočevje

10. 5. 2017 okoli 13.25 ure je 69- letni voznik osebnega vozila znamke Škoda vozil po Ljubljanski cesti v Kočevju iz smeri Centra mesta proti Mahovniku. Na zaznamovanem prehodu za pešce Ljubljanske ceste je trčil v peško (ob sebi potiskala kolo), ki je takrat peš prečkala vozišče z njegove desne proti levi strani.Peška je bila zaradi hudih poškodb (zlom noge) odpeljana z reševalnim vozilom v KC Ljubljana.
Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo.

Statistika:

V preteklih 24 urah  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 58 dogodkov, s področja javnega reda in miru 55 dogodkov in s področja prometne varnosti 59 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin in 5 vlomov, od tega je v 3 primerih vlomov ostalo pri poskusu. Policisti so 2 krat posredovali tudi zaradi Nasilja  v družini, v obeh primerih so storilcema izrekli ukrep prepovedi približevanja. S področja prometne varnostni so obravnavali 6 prometnih nesreč, v kateri je nastala materialna škoda, 3 nesreče, v  katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in prometno nesrečo v kateri je peška utrpela hude poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru. Policisti so kršiteljema cestno prometnih predpisov zasegli dve vozili.