urednistvo@preteklih24.si

Sumi kaznivih dejanj

Gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah sprejel šest obvestil o prometnih nesrečah, po eno prijavo o kršitvah predpisov o javnem redu na javnem kraju in v zasebnem prostoru, s področja kriminalitete pa o sumih kaznivih dejanj poškodovanje tuje stvari in ponarejanje listin.


V dveh nesrečah povoženje divjadi

Policisti so v zadnjih 24urah na gorenjskih cestah obravnavali dve nesreči, v katerih so vozniki trčili v divjad. Ta mesec je bilo prijavljenih deset povoženj živali na cestah, letos pa okoli 90. Do povoženja divjadi je včeraj zvečer prišlo na cesti Jeprca – Labore pri križišču za Breg, danes zgodaj zjutraj pa v Češnjevku v Cerkljah na Gorenjskem. Gre za lokaciji, kjer je do tovrstnih trčenj že prihajalo, so pa glede na razpoložljive podatke iz prijav bolj problematične predvsem ceste:

– Kranj – Lahovče, letos prijavljenih največ povoženj divjadi
– Bled – Bohinj
– Križe pri Tržiču – Golnik – Mlaka pri Kranju
– Tržič – Podljubelj – Ljubelj
– Polica – Mlaka pri Kranju
– Podbrezje – Podnart – Radovljica
– Žiri – Škofja Loka
– Kranj – Jezersko
– Kranj – Jeprca

Prometne nesreče z divjadjo je v določeni meri mogoče preprečiti, ker se dogajajo predvsem na mestih oziroma odsekih, ki so opremljeni z znaki, ki voznike opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto. Na teh mestih in povsod tam, kjer so vozniki opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove in travnate površine, je zato treba voziti posebej previdno, s prilagojeno hitrostjo in predvsem počasneje. Zelo previdni naj bodo tudi motoristi, ki so tudi že bili udeleženci tovrstnih nesreč in so zanje taka trčenja glede na večjo izpostavljenost poškodbam lahko še posebej huda.

Od jutri do 30. maja bodo kontrole na meji z Italijo zaradi začasne uvedbe nadzora v okviru vrha G7 v Italiji. Nadzor na slovensko – italijanski meji bo potekal na vstopnih točkah v Italijo. Zato sporočamo, da potniki za prečkanje meje potrebujejo veljavne potovalne dokumente (veljavna osebna izkaznica ali potni list), saj prestop meje brez njih ni dovoljen, osebi brez veljavnega dokumenta pa varnostni organi vstop lahko tudi zavrnejo.