urednistvo@preteklih24.si

S tovornim vozilom skušal pobegniti policistom

Policisti Policijske postaje Rače so včeraj, ob 10.34, na lokalni cesti v naselju Spodnje Hoče s svetlobnimi in zvočnimi signali začeli ustavljati 46-letnega voznika tovornega vozila znamke Citroen Jumper, ki ni želel ustaviti in je z vožnjo nadaljeval. Ustavljen je bil po približno 1500 metrih vožnje.

Policisti so ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, med vožnjo pa ni bil pripet z varnostnim pasom. Vozilo so mu na kraju zasegli, zoper njega pa bodo podali enotni obdolžilni predlog na sodišče, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, neuporabe varnostnega pasu in ker ni ustavil vozila na zvočne in svetlobne znake policijskega vozila.

(FOTO: PP Rače)

Kolesarka se je hudo telesno poškodovala

Včeraj, okoli 17.50 je 47-letna kolesarka na Kolodvorski ulici v Slovenski Bistrici, med kolesarjenjem zadela v robnik hodnika za pešce, zaradi tega padla in se huje telesno poškodovala.

Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Policisti ji bodo izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča III. kategorije

Včeraj, okoli 13.15 je 15-letni državljan BiH s kolesom nepravilno vozil po pločniku na Ruški cesti v Mariboru, iz smeri Črtomirove v smeri Ulice Gorkega. Ko se je pripeljal do uvoza na dvorišče stanovanjske hiše na Ruški cesti št. 45 v Mariboru, mu je zaradi nepravilnega premika z vozilom zaprl pot 46-letni voznik osebnega avtomobila. Kolesar je s prednjim kolesom trčil v zadnjo desno pnevmatiko osebnega avtomobila, padel po pločniku in se ob tem hudo telesno poškodoval.

Po trčenju je voznik osebnega avtomobila odpeljal poškodovanega kolesarja v UKC Maribor in poskrbel za odvoz kolesa.

Policisti bodo voznika osebnega avtomobila kazensko ovadili, zoper mladoletnega kolesarja pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.