urednistvo@preteklih24.si

Prometna nesreča s smrtnim izidom na odseku hitre ceste H4 na Bazari

Danes, 8. maja 2017 ob 6.43 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da se je na odseku hitre ceste H4 Selo – Vrtojba tik pred cestninsko postajo na Bazari zgodila prometna nesreča.

Danes, 8. maja 2017 ob 6.43 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica obveščeni, da je na odseku hitre ceste H4 Selo – Vrtojba tik pred cestninsko postajo na Bazari (v tem času je bila tam približno stometrska kolona tovornih vozil pred cestninjenjem na CP Bazara v smeri Italije) zgodila prometna nesreča IV. kategorije in v kateri sta bili udeleženi dve tovorni vozili.

Na kraj so takoj napotili policiste, ki so ugotovili, da je v nesreči ena oseba oz. voznik tovornega vozila v prometni nesreči podlegel poškodbam.

Po sedaj zbranih podatkih se je 62-letni voznik tovornega vozila (državljan BiH) zaletel v drugo tovorno vozilo (vozil ga je 26-letni voznik), ki je bilo v tem času ustavljeno kot zadnje v koloni omenjenih vozil pred cestninjenjem na CP Bazara. Zaradi prometne nesreče je hitra cesta H4 na omenjenem odseku med Selom in Vrtojbo (proti Italiji) zaprta več ur oz. je bila cestno ponovno normalno prevozna po 11.20 uri današnjega dne. Poleg policistov so bile na kraj napotene tudi druge pristojne službe (novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica).

O prometni nesreči je bil obveščen tudi preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. S strani zdravnice ZD Nova Gorica je bila odrejena sanitarna obdukcija. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede okoliščin tragične prometne nesreče.